Varför stoppar de inte marschen istället?

Det vore hur lätt som helst för människor och politiker i Salem att stoppa nazisternas Salemmarsch och gjorde man det skulle motdemonstrationen försvinna också. Men istället för att göra något duckar politikerna och människorna i Salem. Gnäller på andra och kräver inskränkningar i demokratin. Istället för att agera. Det är hur enkelt som helst att få stopp på det hela. Bara man gör nåt själv och inte gnäller, duckr och skyller på andra. Ta ert ansvar nån gång, ni Salembor. Stoppa spektaklet.

Så här gör ni:

Sök tillstånd för en heldagsmanifestation mot våldet, låt kommunen vara ansökare. Låt nån ledande politiker stå på tillståndet. Om det inte finns nån som vågar kan jag erbjuda mig att stå på tillståndet. Deklarera att nazister, rasister, högerextremister osv inte är välkomna.

När sen nazisterna söker tillstånd kan polisen utan problem avslå deras ansökan. Det finns ju ett annat arrangemang. Utan nazistmarsch ingen motdemonstration från vänstern.

Det är bara Salemborna själva och de lokala politikerna som kan göra det. Så sluta huka er, sök tillstånd, se till att nazistern ainte kan få tillstånd. Det är dags att Salemborna tar lite ansvar för sin egen verklighet. För det är väl inte så att majoriteten av Salembor och lokalpolitiker vill ha en nazistmanifestation i kommunen? Om ni inte vill det, varför stoppar ni den inte då?

istället för att åka därifrån kanske det vore bättre att stoppa nazispektaklet. Att gnälla på andra hjälper inte.

Den är det ju så att även om någon inte har tillstånd så har man laglig rätt att demonstrera ändå. Därför gör polisen rätt i nuvarande situation och förenklar sitt eget arbete när man ger tillstånd. Men har man avslagit ett tilltsånd kan en demonstration inte genomföras med stöd av grundlagen. Då är den inte tillåten och laglig. Därför fungerar den ovanstående idén om hur man stoppar nazisternas hatmarsch

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, SVD2, AB1, AB2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Faktiskt en riktigt, riktigt bra idé!

 • Niklas

  Det är nog inte möjligt att blockera en hel ort med ett demonstrationstillstånd så om kommunen gör som du säger så blir det 2 manifestationer på samma ort. Ingen skillnad således. God tanke dock!

  Vad jag reagerar mot är att om jag upprepade gånger kastar en gatsten mot någon så hamnar jag i fängelse. Gör jag det i ett ”upplopp” så blir jag i värsta fall bussad till grannorten. Kan man verkligen inte ta i med hårdhandskarna mot individerna? Att vi kommuninnvånare ska känna oss hotade på pendeltåget utan att kunna lita på polisen är makalöst.

 • Anders_S

  Niklas: Det är möjligt och dessutom har det gjorts förut. I Göteborg där nassarnas manifestationer på Gustaf-Adolfsdagen stoppades just på det viset på 1980-talet. Kommunen ansöker om tillstånd på alla tänkabar plaster och tider. Polisen beviljar det hela.

  Det som är möjligt i en stor stad som Göteborg är defintivt möjligt i en liten håla som Rönninge och Salems kommun.

  För att kunna bli gripen och åtalad krävs att man identifieras. Det är svårt i upploppssituationer.

  De flesta som bussas bort är sådnan som inte deltagit i några skaer, utan man omhändertas för att inte ställa till med nåt sen.

  Hårdhandskar har visat sig var en dålig metod för att motarbeta kravaller Jmfr hårdhandskarna i Göteborg 2001 med motsatt agerande i Malmö under ESF. Det sista var definitivt mer framgångsrikt.

 • Mikey

  Nu är det ju faktiskt inte nazisterna som förstör Salem och tar till våld mot poliserna varje år.
  Utan det är kravallvänstern som som vanligt ska ut o slåss, inte ens ett sorgetåg för en mördad kan de låta vara ifred…

  Vad det gäller inskränkningar av mötesfriheten… de behövs inte, om polisen bara såg till att de lagar som finns följdes hade det inte varit några problem. Som tex maskeringsförbudet vid demonstrationer, hälften vänsterextremisterna hade kunnat plockats in för det.

  De icke maskerade som blir kvar är antagligen till största delen fredliga motdemonstranter. Vi har dessutom lagar mot mötesstörningar så om de som är kvar kastar sten eller eller på annat sätt fysiskt ger sig på sorgetåget så kan även de plockas in.

  Kanske är lite svårt med bara 400 poliser… det bästa hade varit att dela ut rejäla straff för de som omhändertas vid möteststörningar. Tex de 140 personer som omhändertogs i Lund i ngn timme för att de kastade sten och slogs med polis, vad sägs om att ge dom rejäla straff för att de bryter mot svensk grundlag och stör mötesfriheten? nåt år i fängelse så slutar de snart dampa sig.

  Så kan vanliga människor få visa sin avsky för nazister i fred utan att sammankopplas och drabbas av dessa kringresande mötesstörare som bara är där för våldet, kontraproduktivt våld dessutom.

 • Anders_S

  Mikey: Det är alltså inte en inskränkning av mötesfriheten när man får avslag för att något annat redan finns på platsen, utan ett försvar av demokratin och mötesfriheten.

  Maskeringsförbud gäller först när polisen säger att det gäller. Inte rent generellt.

  Av de 140 som omhändertogs i lund var bara cirka 10 stycken skyldiga till någon froma av sten- och/eller flaskkastning. STora delar av de som omhändertogs fanns inte ens i närheten av några egentliga oroligheter.

  De som har flest tillresta från olik håll av världen i Salem är nazisterna. De människor som är anhängare av ett politiskt system utan någon form av demokrati, där andra människor, som judar, muslimer, kommunister osv ska mördas och utrotas. Om man inte tar livet av dem kan de ju spärras in, så som du föreslår på känt nazistiskt maner.

  Nazisterna är det stora problemet.

  De kontraproduktiva autonoma ungdomarna är ett betdylgigt mindre problem ur alla aspekter. Speciellt ur våldsaspekten.

  http://www.zaramis.nu/blog/2008/01/20/brottslighet-och-vansterextremism/
  http://www.zaramis.nu/blog/2008/01/15/brottslighet-och-hogerextremism/

 • Mikey

  Ja då får väl polisen sluta vara så jäkla flata och säga det att maskeringsförbud alltid gäller, för dessa motdemonstrationer urartar ju alltid i våld från vänstersidan. Utan masker hade ganska säkert mkt av våldet uteblivit, för de filmas trots allt oftast.

  Jag säger inte att nazistern är oskyldiga, de är lika skrämmande som vänsterextremisterna. Om än dödligare, men de hotar i dagsläget inte demokratin som extremvänstern gör med sitt våld mot tillståndsgiva demonstrationer och möten. När stenade senast nazister en ung vänster demonstration?

  /*rasistisk mening borttagen*/ #AS
  Andra mindre extrema alternativ stoppas effektivt av extremvänsterns våld, nazisterna bryr sig inte om dödshoten så de ges monopol på demonstrationer av den här arten. Och NSF bojkottar visst Salem i år så nazisterna de lär väl utgöra en ännu mindre del av tåget i år än vad de brukar.

  Och jag sa inget om att låsa in meningsmotståndare generellt, jag sa att man måste börja bestraffa kravallvänstern som slåss med polis, stenar meningsmotståndare(även SD:are) och sätter mötes och yttrandefriheten ur spel. De som är fredliga och inte kastar stenar ska såklart inte låsas in.
  Antar också med tanke på hur du formulerade dig att jag måste vara nazist själv som försvarar dom, det är jag i vart fall inte, jag är libertarian, och jag anser inte att det är pöbelväldet som ska avgöra vem som har eller inte har yttrandefrihet i en demokrati.

 • Charlie

  Det finns nog också en hel del unga män som hakar på den antinazistiska demonstrationen, bara för kicken av att få slåss. Om det sedan blir mot nazister eller poliser spelar inte så stor roll. Ungefär som fotbollshuliganer.
  Därför är det fel att prata om NMR:s demonstration som ”kravallvänster”. Lika fel som det är att kalla Salemmarschen för ”sorgetåg för en mördad”. Den är högst politisk.
  Bra förslag, Svensson! Lite mer fantasi skulle behövas. Nu läste jag om den ”ickevåldsprotest” som också planeras. Också bra, men den riskerar ändå bara att försvinna i det allmänna tumultet.

 • Jonas

  Mickey:

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=685893
  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=685158
  Inte en demonstration, men väl en fest.

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=528637
  Inte en demonstration, men väl en studiecirkel

  http://expo.se/2008/48_2315.html
  Inte en demonstration, men väl en mordbrand

  http://www.fria.nu/artikel/7271
  En demonstration attackeras

  http://wwwb.aftonbladet.se/vss/telegram/0,1082,70829592___,00.html
  20 nazister beväpnade med golfklubbor och stenar på väg att attackera en demonstration.

  Mikey, det är bara att söka på Google, eller på dagstidningarnas sidor så hittar du många exempel.

  För övrigt är ”pöbelvälde” demokrati i dess ursprungliga, aristotelsiska, betydelse.

 • Fruktansvärt att det fortfarande är tillåtet med nazism i Sverige. Dessa personer är ett hot mot såväl vår yttrandefrihet som demokrati och vi vanliga svenskar är tvingade att fly- även på nätet har de satt i system att tysta ned, förnedra och hota.I forum- som AB:s eget finns en plattform för nazism. Är det rimligt? Jag tycker inte det- varför skulle vi i Sverige inte ha samma lagar som i grannlandet Tyskland? Varför gynnar Sverige nazism att växa?

 • ”Och jag sa inget om att låsa in meningsmotståndare generellt, jag sa att man måste börja bestraffa kravallvänstern som slåss med polis, stenar meningsmotståndare(även SD:are) och sätter mötes och yttrandefriheten ur spel.”

  Mikey, det är redan förbjudet i lag att göra det du skriver.

  Hur hade du tänkt att denna ”bestraffning” skulle ske? Gulit by association? Polisen åker ut och plockar första bästa krustpunkare och spöar skiten ur denne på allmän plats?

  Nej, omöjligt. Polisen får helt enkelt använda de medel de redan har att begränsa oss. Att ge dem fler vore att döda demokratin.

 • Maja

  Mikey: Så ett vänligt sinnat, nazistiskt sorgetåg genom samhället en gång om året skulle inte störa någon?

  De flesta människor vill inte ens gå igenom Stockholm Marathon.

  Jag är blond och blåögd och inte ens jag vill åka pendeln idag, fast jag bor flera stationer från Salem. Det är inte vårt fel att rädslan sprids, det är just nazismens grundidé. De vill att vi ska vara rädda. Det får dem att känna sig stora, eftersom de känner sig så små.

  Samhället (kommun, polis, stat) måste sluta gömma sig bakom akademiska frågor och behandla det här som den realitet det är. Stoppa den här manifestationen. Det är kärleksfullt att leda människor som hamnat snett rätt. De ber om det.

 • kafpauzo

  Anders S, har du skrivit till kommunen? Till dem som organiserar årets antirasistiska demonstrationer? Om de söker tillstånd redan nu för demonstrationer 2009 hinner de nog först.

  Dina idéer är vettiga, jag hoppas de når fram.

 • Kenneth

  Det är ju vänstern som ställer till problem i Salem, inte högern. AFA o.likn. slåss och startar bråk med polis och andra men det gör faktiskt inte nazisterna.

 • Bosse J

  Alla inskränkningar i mötes-, åsikts- och yttrande-friheten innebär att man tar ett stort steg bort från det öppna och demokratiska samhället.
  Skärp i stället straffen för dem som attackerar demonstrationer, oavsett färg på de demonstrerande.
  Pöbelvälde för mig är i stort sett det samma som djungelns lag, dvs uppåt väggarna fel. Alla skall ha rätt att uttrycka sina åsikter, t.o.m det lilla parti Anders här är medlem i 🙂

 • Mikey

  Nicklas, jag har inte sagt ngt annat heller.
  Och polisen behöver inte fler medel, de behöver få klartecken att använda de de redan har.

  Det är förbjudet i lag att bete sig som stora delar ev mötestörarna gör men polisen upprätthåller inte lagen som det är idag.
  De har en vad de kallar ickekonfrontativ taktik, trots att poliserna ser brott begås så ingriper de inte av rädsla att provocera vänsterdräggen.
  Har ett eget exempel, inte lika extremt som det i Lund och nu snart i Salem men ändock.

  Jag var och lyssnade på SDs torgmöte i Göteborg nu för ett par veckor sedan och blev då vittne till hur poliser underlät att arrestera folk. Trots att vänstermassan var i hanterbar storlek och mängder med poliser.Tex kastades det ägg på SDs talare under hela mötet, i början tog polisen äggen från folk de såg kasta ägg, men de avlägsnade ingen och arresterade ingen, de kastade även ett antal stenar på SDs talare. Efter att avspärrningarna var uppe tog de inte ens äggen för folk.
  Jag såg också hur mötesstörarna knuffade undan polis och försökte angripa talaren utan att nå fram. Inte ens att knuffa poliser räckte för en reaktion från ordningsmakten.

  Jag är även ganska säker på att rätten att demonstrera emot ngt man inte gillar inte innefattar rätten att med oljud dränka budskap man inte gillar. Yttrandefriheten är ju inte mkt värd om inte kan få ut sitt budskap pga av skränande hopar slödder som vägrar ta debatten trots upprepade inbjudningar.

  Jag menar detta var med vänsterextremisternas mått bagatellartade förseelser, men även här hade man om man velat kunnat arrestera hela högen, eller ialalfall bussa iväg dom ngn annanstans. Som man gör med nazister och huliganer ibland. Inte bara för det jag sagt, utan även alla de som var maskerade. Om polisen hade beslutat att de inte tänkte tillåta maskeringarn så hade de inte behövt göra det heller. Men istället står de där och gör ingenting för att skydda torgmötet från demoratifienderna. Problemet är inte lagarna vi har utan polisens selektiva upprätthållande av dom, hade inte vänsterextremisterna haft grönt ljus från de som bestämmer att bete sig så här så hade de inte kunnat det heller. Det finns medel att ta till men de politiserade polischeferna, antagligen på politikernas order vägrar låta poliserna sätta hårt mot hårt.

  Vad det gäller bestraffningen, upprätthåll maskeringsförbudet, filma motdemonstranterna när de begår brotten om de gör det trots att de inte är maskerade och ge dom hårda straff, och ser en polis ett brått begås på plats ska han ingripa inte bara titta på och se trevlig ut för att inte göra mötestörarna arga.

 • Mikey

  Jonas S

  Jo men att extremhögern slåss med extremvänstern får vara upp till dom. Båda är i en evig loop av hämnder på varandra. De ger sig in i leken, de får ta att våldet de utövar mot oliktänkande i fallet nazister inte är enkelriktat.

 • kafpauzo

  Kenneth, du säger att det är vänstern som slåss och bråkar i Salem. Jag håller inte med om att AFA hör till vänstern. Det är fel att smutsa ner vänstern genom att bunta ihop dem med AFA:
  http://www.zaramis.nu/blog/2008/12/04/de-autonomas-kontraproduktiva-handlande/#comment-15042

 • Boose

  Mikey

  ”att extremhögern slåss med extremvänstern får vara upp till dom”

  Då har vi ju inget problem. Att slåss får vara upp till dem själva.

  Är polisens uppgift verkligen att agera mot varje brott? Är den inte att se till att så få brott som möjligt begås? En provocerande polistaktik skulle leda till betydligt fler lagöverträdelser än en passiv.

 • bagarn

  klart polisen inte vill förbjuda demonstrationerna för nu får dom ju åka till salem och veva hejvilt med sina batonger och det tycker dom ju är roligt.
  fotbollen är ju slut för säsongen så då väntar dom på lite demonstrationer så dom får veva lite.

 • Mikey

  haha gå in på motkraft.net och följ händelserna, i år lägger poliserna minsann inte fingrarna emellan:D

  titta de kan om de vill, politikerna tröttnade väl rejält på ”antifascisterna” förra året efter all vandalisering, och kanske händelserna i Lund spelade in.
  SKa bli skoj att följa den här dagen.

 • Niklas

  Mikey verkar inte allt för smart, men han kanske bara är ett troll som provocerar.

  Det går inte att jämställa nazisternas våld med vissa antirasisters våld (de flesta är fredliga). Nazisterna mördar oliktänkande, antirasisterna slår möjligen sönder en bil.

  Det är inget försvar för våldet, men det krävs lite proportioner. Det nazistiska våldet drabbar dock inte bara antirasister som enligt din retorik har sig själva att skylla. Det drabbar även fredliga antirasister, andra oliktänkande, människor som inte är etniskt svenska och andra som råkar ”komma i vägen”.

 • Mja, trolla skulle jag väl inte kalla det för.

  Min fru blev på nittiotalet utkörd på ett industriområde av två poliser i en civilbil. De tog ut henne ur bilen varpå den ena höll hennes armar bakom ryggen medan den andre gav henne två rejäla knytnävsslag i ansiktet. Sedan slängde de henne på marken, lämnade henne där och körde iväg. Hon fick vimmelkantig, blödande och med starka smärtor ta sig hem bäst hon kunde från industriområdet som låg långt bortom ära och redlighet.

  Hennes brott? Hon hade stått i vägen för en nassedemo och vägrat flytta på sig. Inte lyft så mycket som ett finger, inte hållit i något annat än sin egen handsvett. Ändå blev en späd tjej i tjugoårsåldern misshandlad där ingen såg det av två stadiga civilpoliser. Många av hennes kompisar åkte även de på stryk i andra delar av stan, samtidigt eller senare.

  Jag reagerar därför med ryggraden når folk ropar efter hårdare tag från polisens sida. Polisens funktion är att upprätthålla det orättfärdiga samhälle vi har idag, och därför går ingen som vill avskaffa det säker för dem.

  Om Mikey tycker det är bra att polisen inte ”lägger fingrarna emellan” har han valt sida.

 • Henri

  Det Anders uppmanar Salems kommun och invånare att göra är exakt det som Lunds kommun gjort sedan 1994 fram till idag. Man söker tillstånd på alla platser där en demonstration kan tänkas starta och arrangerar där ljushower, uppträdande, karuseller och annat trevligt.

 • Nej Mikey. Din sida är den som anser att även antidemokrater förtjänar demokrati. Min sida är den som anser att demokrater inte behöver tåla antidemokrati.

  Nej jag såg faktiskt inte vad ”de” gjorde med ”vackra Lund”. Jag var inte där. Jag tycker INTE det är fel att polisen avlägsnar de ”som är där för att slåss”. Det är det dock ingen som är, inte till att börja med. Polisens extrema repression framkallar dock, fullt förståeligt, hårdare tag. /*Det här är svar på en del i ett inlägg jag tog bort, då det var skrivet enbart för att provocera, låter svarer finnas kvar*/ #AS

  De ska ge fan i sina ”kontroller” och ”förhör” som bara är provokationer. De ska även ge fan i att pepparspreja småungar från elevkampanjen.

  Det de SKA göra är att punktmarkera nazister så att de inte kan gå och bränna inne barnfamiljer.

 • Mikey

  ok, själv tror jag inte att alla kommer i fredliga syften.

  tänkte studera lite nu, men vi får se om där ens är några nazister i år, och hur många de blir. Kanske därför poliserna går så hårt fram idag, för att det inte finns några nazister i tåget i år som kan skydda de övriga deltagarna.

  läste nyss detta på motkraft förresten. [14:28] Svenska motståndsrörelsen har idag markerat sitt avståndstagande till Salemfonden genom bland annat hålla en egen manifestation i Jönköping. Folkfronten/NSF har förbjudit sina medlemmar att delta på årets marsch.

  Och så vitt jag vet finns det inga fler nazistsika organisationer i Sverige… men jag är inte så insatt, aldrig hört om några andra iallafall.

 • Bosse J

  Om man inför inskränkningar i åsikts-/yttrande-friheten placerar man sig på ett sluttande plan som ganska väl kan beskrivas av följande:

  ”In Germany, they came first for the Communists, And I didn‚Äôt speak up because I wasn‚Äôt a Communist;

  And then they came for the trade unionists, And I didn’t speak up because I wasn’t a trade unionist;

  And then they came for the Jews, And I didn’t speak up because I wasn’t a Jew;

  And then . . . they came for me . . . And by that time there was no one left to speak up.”

 • Det är ganska fantastiskt hur man kan vända allt så att det är kommunpolitikerna och fredliga invånare som bär ansvaret för att det våld som deras ort blir utsatt för av tillresta huliganer. Det är samma försvar för våldet som hördes när extrema grupper reste till Malmö under ESF. Då som nu gavs vanliga människor skulden för extremisternas våld.

  Problemet är att det daltas för mycket med politiska extremister. Let’s face it, kommunister och nationalsocialister samlar max fem procent av Sveriges befolkning. Resten är demokrater. Demonstrationsfriheten finns för att skydda medborgarnas rätt att framföra sina åsikter. För alla utom en minoritet av de fem procenten antidemokrater så betyder det att gränsen är passerad när demonstrationer övergår i kriminalitet.

  Det är inte salembornas fel att en kriminella grupper vill leka krig i deras kommun. Det är polisens ansvar att se till att så inte sker.

 • Anders_S

  Christopher: Att stoppa nazismen ligger väl i alla demokraters intresse eller hur? Så varför ser vi inte till att göra det, tillsammans? Det är det jag föreslår. Lämna inte Salem åt extremhögern och vänstern utan ta saken i egna händer och sluta gnäll är min uppmaning till de boende i Salem.

  Och under ESF i Malmö gick ju allt lugnt till i stort sett. Speciellt med tanke på att det var 15 000 i demonstrationen. Inget hände under denna.

  En mindre incident hände dock under de autonomas dåligt ledda och styrda aktion på fredagkvällen (under ESF). 15 fulla individer slängde grejer på polisen och slog sönder en bank. Den totala skadegörelsen under ESF i Malmö var mindre än under en vanlig helg i Malmö.

 • Jonas

  Mikey: Du menar att attackerna mot Socialistiska Partiets studiecirkel, ung vänsters fest i Farsta, asylrättsdemonstrationen i Solna, demonstrationen för Kosovos självständighet och husockupationen i Agnesberg är ok eftersom det är extremvänster mot högerextremister?

  Du drar in många i din definition av ”vänsterextremist”…

  Och om du inte är så insatt i vilka som håller i salem-marschen så kan du ju läsa det här:
  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=860447
  Särskilt delen om Robert Vesterlund, huvudarrangören…

  Du har bestämt dig för att se det som ett ordningsproblem, men det är inget ordningsproblem. Nazismen och främlingsfientligheten i Sverige är mer grundläggande än så. Salemdemonstrationerna och SDs valframgångar är bara tecken på något annat, mörkare och otrevligare som ligger under ytan.

  Tar du bort Salemfondens demonstration, kommer det bli lugnt i Salem. Enkelt.

 • /*Din uppfattning om nazister och kommunister som samma skrot och korn får du gärna ha och sprida var du vill. Men den hör inte hemma i samband med detta inlägg, inlägget struket*/ #AS

 • Pingback: Jag önskar att Salem handlade om två grupper som vill slåss « Roya - Intersektionalen()

 • Ja, Mikey. Studera lite. Läs på, det verkar du om någon sannerligen behöva…

  Jesus.

 • Lustigt att Aqurette av alla ser sig som demokrat:)

 • Anders:
  Tyvärr går det inte att diskutera någonting av verklig substans om du raderar saklig kritik. Men tro mig, för dem som blir utsatta för politiskt våld spelar det ingen roll om det är klass- eller raskrig som är det ideologiska motivet.

  Nicklas:
  Varför skulle någon tro något annat än att jag är demokrat? När har jag uttryckt stöd för diktatur?

 • Pingback: Extremister » Blog Archive » Politiker vill försvåra demonstrationer()

 • Pingback: Stockholmsvänstern » Att inskränka demonstrationsrätten, en otäck tanke!()

 • Martin

  Expressen beskriver nazistmarschen.
  http://stockholm.expressen.se/nyheter/1.1394557/700-hogerxtrema-inledde-fackeltag

  ”Vid halvsex-tiden började slutligen omkring 700 högerdemonstranter tåga…”

  Högerdemonstration… Expressen väljer sida och gör sitt för att normalisera fascismen.

 • Bosse J

  @Martin
  Jag tror nog inte alls att de på något sätt avser att ”normalisera fascismen” bara för att de skriver om den.
  Fascism/nazism anses väl annars höra till kategorin höger-extremism.

  Att de här demonstrationerna har fått så mycket uppmärksamhet på senare år beror nog främst på att motdemonstranterna valt att ställa till bråk vid de här tillfällena.
  Demonstrationerna har ju annars hållits så länge jag kan minnas, utan att det tidigare tagits någon större notis om dem. Å jag har ändå varit med ett bra tag.

 • Pingback: Förväntat agerande av polisen - oväntat lugnt i Salem | Svensson()

 • Pelle

  Möjligtvis ett steg i rätt riktning att förbjuda all form av demonstration där man samtidigt inför en lag om att förbjuda folk att yttra sig överhuvudtaget om allt och inget där man samtidigt tar bort alla rättigheter i en demokrati som ju då inte finns längre där man ju då inte behöver samhället överhuvudtaget och avskaffar detta samhgälle med en atombomb eller dylikt så att hela den mänskliga diskussionen försvinner och så är allt lugnt och fin igen.Ja,det gör vi. 🙂

 • Aq: du är ju för borgerlig ”demokrati”, inte sant?

 • Pingback: Niklas.in » Blog Archive » Nazisterna blir färre för varje år()

 • Nicklas:
  Jag anar att du har en egen definition av demokrati som du vill lansera som mer riktig än den etablerade. Du vill föra i bevis att jag är antidemokrat för att jag inte tror på kollektivt ägande och totalitära system. Har jag rätt?

 • Martin

  Har du skickat detta till politikerna så de kommer att läsa det?

 • Pingback: Nyamko Sabuni är inte klok | Svensson()

 • Pingback: Kampen mot fascism och Piratpartiet | Svensson()