Impopulär euro – motståndet stabilt och fast

Svenskarna vill inte ha euron. Oavsett hur gärna rubriksättarna på SVD vill tro att det svenska folket vill ha euro. Undersökningen från SCB visar ånyo att svenskarna, trots krisen, är stabilt mot att ha euro som valuta. Enligt statsvetare har opininionen i praktiken inte ändrat sig alls:

Peter Esaiasson, professor i statsvetenskap på Göteborgs universitet, tolkar siffrorna som att opinionen fortfarande är starkt emot att införa den gemensamma valutan i Sverige.

– I mitt tycke är det mest intressanta hur stor skillnad det fortfarande är. Är det något tillfälle när ett starkt stöd för euron verkligen skulle synas så är det nu, med den ekonomiska krisen. Men det faktum att det inte händer mer än att det gör tyder på att det finns ett ganska etablerat motstånd, säger han till SvD.se.

Motståndet mot euron är alltså stabilt och stadigt. Till SVD:s och DN:s förtret, förstås.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
  • Martin

    Skönt att det inte bara var jag som reagerade på den propagandastorm som varit för Euron på senaste tiden. Massa artiklar som helt saknar nyhetsvärde i ett försök att få upp Euron på dagordningen igen. Aldrig har jag sett ett så tydligt exempel på vilka det är som tidningarna agerar megafoner åt.

    Det är skönt att se att trots nästan helt ensidig nyhetsrapportering och mängder med propaganda, så är motståndet fast. Men man undrar hur det hade sett ut om det inte varit massa väl finansierad propaganda som spritts.