Det här med fosforbomber

Enligt uppgifter från läkare i Gaza har Israel använt fosforbomber mot civila, något som är förbjudet och som Jinge tidigare rapporterat om. Det är förbjduet at använa för att det ger allvarliga brännsår, oftast dödliga och det antänds redan vid så låga temperaturer som 30 grader.

Det har under hela Israels bombanfall och massker med regelbundna mellanrum uppgetts attt Israel använt vit fosfor. Man kan använda vit fosfor för att lägga ut rökridåer, men gör man det i så tättbefolkade områden som Gaza, måste det ju vara omöjligt att inte skada människor. Därför ska det ju inte användas alls.

För mig är det uppenbart att Israel i praktiken faktiskt använder fosforbomber mot civila och därmed gör sig skyldig till ytterligare krigsbrott.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
  • Mer än så. Det är giftigt därför att ångorna från fosforen är farliga i sig och kan orsaka blindhet hos människor.

  • Jonas

    Ehhh….till och med Svenska armen använder fosfor granater. När jag gjorde lumpen gick ganska mycket av utbildningen ut på att öva med rökgranater, som alltså spridet ut vit fosfor. Det är högst vanligt att man gör det i pricip alla militärer i världen skulle jag gissa på. Men visst det är vidrigt att folk blir träffade och bränada av det, men det är inte hälften så konstigt att Israel använder fosfor som du här antyder.

  • Jo, det är extremt konstigt att Israel använder sig av det i civila områden i städer. Det är en krigsförbrytelse och sådana ska inte ske.

  • Pingback: Den röda rösten ska leva!()

  • Pingback: Rädda veckotidningen Internationalen! « rapport från en spånbinge()