Stöd Palestina! Bojkotta Israel!

En sak är att visa vilka vi fördömer och vilka vi stöder i konflikten i Palestina. Självklart ger vi stöd åt ursprungsbefolkningen som kämpar för sitt oberoende och inte för kolonialmakten Israel. Vi uttrycker detta stöd genom skriverier, genom demonstrationer, genom upprop osv. Men en del kanske upplever att det inte räcker. Så frågan är vad vi kan göra mer.

Vi kan ställa hårdare krav på våra regeringerar att bryta med Israel, att bryta all form av militärts samarbete och all from av import från Israel. Vi bör kräva att Israel utesluts från internationellt idrottsligt samarbete, från TV-samarbeten och Tennisförbundet måste förstås stoppa tennismatchen mot Israel som ska äga rum i mars.

På det personliga planet kan vi se till att inte köpa israeliska varor, inte turista i Israel, inte åka på pilgrimsresor till det heliga landet. Vi kan samla in pengar till humanitära insatser i Palestina osv.

Stöd Palestina!
Bojkotta Israel!

Intressant?
Bloggat: Jinge, BiologyandPolitics, Pissoffi, Simone, Pastey, Hanna Löfqvist, Björnbrum,
Borgarmedia: SVD, DN1, DN2, DN3, SDS, DB1, DB2, DB3, VG1, VG2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements