ISM-aktivist skjuten i huvudet

Vid byn Ni’lin, där befolkningen med stöd av internationella icke-våldsaktivister från International Solidarity Movement (ISM) regelbundet protesterar mot murbygget har en aktivist skjutits i huvudet av israeliska soldater, med mycket allvarliga skador som följd. I sann ”humanistisk anda” hindrade soldaterna också ambulansen från att komma fram. För att citera ISM:s hemsida:

37-årige Tristan Anderson från Kalifornien, aktivist i International Solidarity Movement, har nu förts till det israeliska sjukhuset Tel Hashomer nära Tel Aviv. Anderson är medvetslös och har blött kraftigt från näsa och mun. Där en tårgasbehållare träffade honom slogs ett stort hål upp i hans framhuvud.

– De israeliska soldaterna stod på en kulle och såg ut över oss när de sköt tårgasbehållare rakt in i folksamlingen. Tristan träffades och föll ihop på marken. Han hade ett stort hål på framsidan av huvudet och hans hjärna syntes. Jag försökte stoppa blödningarna, men han blödde ymnigt från huvud, näsa och mun, berättar svenskan Ulrika Andersson.

Attacken riktades mot en civil, fredlig demonstration mot bygget av muren på Ni’lins mark. Byn har under lång tid kämpat för att behålla sin mark genom veckovisa demonstrationer, där ISM-aktivister från bland annat Sverige och USA deltar.

Israelisk militär skjuter regebundet mot de fredliga demonstrationerna i Ni’lin och lika regelbundet dödas också folk vid dessa demonstrationer. Det rör sig då oftast om palestinier, men på senare tid har aktivister flera gånger blivit träffade av skottlossning från israeliska soldater. Svenskan Ulrika Andersson skottskadades exempelvis för en tid sedan.

Läs mer: ISM1, ISM2, Alternative News1, Alternative News2,

Intressant?
Bloggat: Roya,
Borgarmedia: DB, VG, SVD, DN,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
 • Uttalande från AatW: Palestine-Israel, Zionist rulers change, but politics the same and the joint struggle continue
  http://ainfos.ca/ainfos13023.html

 • Nadia

  ”Israelisk militär skjuter regebundet mot de fredliga demonstrationerna i Ni‚Äôlin och lika regelbundet dödas också folk vid dessa demonstrationer.”

  Klar och tydlig Israelisk terror.

 • fuck em

  hur kan så många kalla israel en demokrati när man får höra sånt här dagligen kredit till dessa fredsaktivister som kämpar för palestinienas rättigheter dom förtjänar sitt land tillbaka det e bra o se att folket runt om denna värld kämpar för korekta ärliga insiativ

 • Det är väl så världens mest humana militär agerar? Det tydliggör i vilket fall som helst deras människosyn.

 • Hehe..nu kommer ni att hamna på debatt, där man kommer belysa hur er kritik är antisemitiskt. Frågan är vad väst hade tyckt om polisen skjutit ihjäl demonstranter här?