Gypsy Jokers MC – i USA och Australien

Del 17 av 25 i serien Internationella mc-gäng

Gypsy Jokers MC i Australien och klubben med samma namn i USA har vad jag förstår förbindelser med varandra trots att de inte har samma ryggmärke. USA-klubben grundades 1956 och finns, efter en konflikt och en överenskommelse med Hells Angels MC på 1960-talet (överenskommelsen slöts 1967), inte i Kalifornien där det grundades utan istället längre norrut. Man har troligen omkring 100 medlemmar i nordvästra USA. Gypsy Jokers är en enprocentklubb som anses syssla med narkotikalangning och annan kriminell verksamhet. Anses vara nordvästra USA:s mest kriminella mc-gäng. En av de klubbar som nämns i Hunter S. Thompsons bok från 1966, Hell’s Angels – en sällsam legend. I hans bok är de fortfarande på god fot med Hells Angels MC. Gypsy Jokers MC agerar också som andra 1%-klubbar hårt mot folk som de anser bär ryggmärken av fel anledningar eller utan godkännande.

Den australiska klubben startades däremot av Hells Angels som ett supportergäng och det var tänkt att de så småningom skulle bli fullvärdiga medlemmar i HA. Men det ville inte Gypsy Jokers MC utan klubben har fortsatt som självständig klubb med stark närvaro i västra Australien. Speciellt ökända blev klubben när en av deras medlemmar dödades i den lilla byn Ora Banda år 2000. Eventuellt av en före detta polis. Därefter blev den före detta polisen, Don Hancock, dödad i ett brutalt bombdåd som också dödade hans vän och granne. Byn Ora Banda utplånades i praktiken genom att alla viktigare byggnader sprängdes i luften. Dessa dåd utfördes med all säkerhet av medlemmar i Gypsy Jokers MC och sedan dess har klubben hårdmarkerats av polisen i Västra Australien. Något som bland annat lett till en rättstvist med polismyndigheterna om mc-gängets fortifierade klubbhus i Perth.

Det finns också medlemmar i Gypsy Jokers MC i Tyskland. Den tyska klubben har kontakter med andra klubbar som Black Rider Southside, Luzifer’s Company och MF Würzburg. Enligt en del påståenden (som inte kan bekräftas på hemsidan) finns det medlemmar i Norge och Sydafrika också.

Läs mer: Organised crime in Oregon, NWHog, Gangland, Bikernet, Tri-City Herald1, 2, Oregonian, Ozbiker1, 2, ABC, Arap, Adelaide Now, Essential Eccentricity,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

gypsyjokeraus.gifgypsy_joker_mc.jpg

Blogged with the Flock Browser

 

Tags: , , , , , , , , ,

 

Series Navigation<< Rebels MC – Australiens största 1%-klubbCoffin Cheaters MC – västra Australien och Norge >>
Advertisements
  • Buller

    Gypsy Joker Australia og Gypsy Joker USA har begge t?¶tte relationer til Joker MC, Norge