Den kristna högerns våld

Nu har den kristna högern i USA mördat ytterligare en människa. Det hela är ett typiskt dåd för den våldsfixerade och våldsamma högern. Ofta framträder den i kristen förklädnad och form som i detta fall med mordet på läkaren George Tiller i Wichita, Kansas. Till och med i Sverige, fast vi får väl utgå från att det var en tillfällig sinneförvirring som gjorde att kristdemokraten i Uppsala attackerade valarbetarna från Feministiskt Initiativ.

Men på något sätt är det ändå samma mönster som hos den brutala amerikanska kristna högern. Det är företrädare för ett jämlikt och jämställt samhälle som angrips. I USA mördades en läkare som utför aborter, en läkare som accepterar att varje kvinna själv måste få välja när hon ska ha barn. Bland kristdemokraterna i Uppsala finns en mäng abortmotståndare och det är i Uppsala som en aktiv kristdemokrat angripit kvinnliga valarbetare som arbetar för jämställhet och kvinnors lika värde.

Intressant?
Bloggat: LOKE, Exilen, Alliansfritt, MultInter,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Anders_S

  Följer ni inte kommentarsreglerna kommer kommentaren inte in.
  http://www.zaramis.nu/blog/kommentarsregler/

 • Signatur Khapi

  Jag ska försöka hålla mig borta från elakheter och sarkasm i det här svaret för att hjälpa mig själv till en publicering. Jag måste bara säga att det här handlar om abortmotståndare, och har inget med högern eller ens kristna människor att göra. Precis som att bara för att militant veganism framförallt är en vänsterrörelse så är det inte den ateistiska vänstern som står bakom eventuella mord på minkfarmsägare.
  /*Det är inget fel på tonen i ditt inlägg, men det är lite off-topic, tog därför bort en del, men lät ovanstående stå kvar*/ #AS

 • Pingback: Högerns våld - hatbrott och militärkupper | Svensson()