Våldshögern!

En kristdemokratisk politiker har överfallit och slagit till en valarbetare för Feministiskt Initiativ och dessutom kallat Gudrun Schyman för hora och en del andra saker.

Mannen är förstås polisanmäld, men jag vä’ntar med spänning på att de fyra, Rebecca Bakszt, Amanda Brihed, Seved Monke och Martin Ängeby som krävde att Ohly tog avstånd från våld på grund av en helt ovidkommande, vad gäller vänsterpartiet i alla fall, persons våld mot en folkpartist, nu skriver ett inlägg där man kräver att statsminister Fredrik Reinfeldt tar avstånd från våldsverkarna i KD, samt slänger ut partiet ur Alliansen.

För inte kan väl folkpartiet och moderaterna samarbeta med så odemokratiska figurer som kristdemokratiska politiker som använder våld mot demokratin? Eller? För detta kan väl knappast accepteras:

En aktiv medlem i Kristdemokraterna i Uppsala som haft förtoendeuppdrag har polisanmälts för misshandel, hot och störande av allmän ordning.

Det var i samband med ett torgmöte i EU-valrörelsen med Kirsti Kolthoff från feiministiskt initiativ som mannen var hotfull och slog till en av mötesdeltagarna. Mannen uttalde sig också förolämpande om Gudrun Schyman och mötesdeltagarna upplevde situationen som hotfull.
– Mannen sa att Gudrun Schyman är “en jävla hora och det fattas bara att hon kommer ut som homosexuell”, säger Elin Forssell från Feministiskt initiativ i Uppsala.

Mannen ska också ha skrikit åt Elin Forsell:
– Han skriker en kula i huvudet och gör stryptecken och att peta ut ögonen mot mig och en annan person
.

Det är kanske Schymans utspel om valsystemet som fått mannen att ta till våld i ren desperation, eller vad ska man egentligen tro?

Dessutom förväntar jag mig förstås att det hela blir en förstasidesnyhet i DN.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Om man vill följa vänsterns exempel borde man väl istället hävda att händelsen är ”helt ovidkommande” och strunta i den? Om den här personen blir dömd tror jag faktiskt att han åker ut från KD. Slänger NMR ut våldsverkarna från härom dagen i utbyte?

 • Anders_S

  Erik: Du kanske inte förstod att detta inlägg faktiskt sytar till att visa att det är helt ovidkommande i bägge fallen. Helt ointressant att ställa sådana krav.

  KD-politiker kan göra fel och det är sånt som händer utan att man behöver röra upp både himmel och jord. Det gäller också för AFA-medlemmar och andra. Jag tycker alltså DN, Niklas Svensson em flera sysslar med idiotier när de drar igång en debatt och slänger upp en liten bagatell på förstasidna. Lika lite som man ska göra det med KD-politikern ska man göra det med en ung man som kan vara medlem eller inte kan vara medlem i NMR eller AFA.

 • Våld är inte acceptabelt, punkt. När det gäller AFA är våldet en del av (eller kanske hela?) deras ideologi. Sådana organisationer måste bekämpas och etablerade, demokratiska, partier bör inte samarbeta eller främja deras versksamhet. Var NMR står som organisation är svårt att säga men de verkar väl inte så ångerfyllda?

 • Anders_S

  Erik: Våld är visst acceptabelt. Och du vet inte ett skit om AFA. Jag har inte mycket till övers för deras sätt att agera politiskt, men att våldet är deras ideologi är bara trams.

  Läs gärna:
  Anti Fascistisk Aktion ‚Äì socialistiska kämpar eller terrorister?
  http://www.socialistiskapartiet.se/e107_plugins/content/content.php?content.639

  Jag misstänker att just du inte är mot kriget i Afghanistan och att du i likhet med alla människor accepterar våld i vissa sammanhang (polisen mot kriminella, militären mot invasioner, självförsvar mot rånare och våldsmän osv).

  Det finns i princip ingen och inte något politiskt parti i Sverige som är mot våld i sig. Därmed kan man dra slutsatsen att vilket våld man själv är beredd att acceptera beror på situationen och på vilken idologisk och politisk uppfattning man har. Huruvida våld är acceptabelt eller inte är alltså en social konstruktion, helt socialt och politiskt betingat.

  Jag anser inte att det våld och språkbruk som KD-politikern använde är aceeptabelt. Inte heller är det våld som utspelades i Skärholmen acceptabelt. Ett våld som faktiskt inte har ett skit med NMR att göra. Men jag anser att man kan förlåta och gå vidare. Det handlar inte om några avgörande eller större händelser.

  http://www.zaramis.nu/blog/2009/05/29/overfall-pa-folkpartistisk-valarbetare-har-inget-med-nmr-att-gora/

  Läs gärna detta inlägg om ungdomsvåld:
  http://www.zaramis.nu/blog/2007/11/30/valdets-orsaker/

  Och detta:
  http://www.zaramis.nu/blog/2009/02/10/afa-spelar-reaktionen-i-handerna/

 • Bra skrivet!

  Och tack för länken till Sp-texten om AFA.

 • Pingback: Den kristna högerns våld | Svensson()

 • Pingback: Kristna tidningen Dagen tar avstånd från läkarmord i USA | Svensson()

 • Pingback: FI och AI måltavla för högerextrema | Svensson()

 • Pingback: Den kristna extremhögern... | Svensson()