Tveksam somalisk ledare till Göteborg

Xasaan Xuseen, som av en del anses vara en andlig ledare för de personer som styr organisationen Al-Shabaab, ska komma till Göteborg för en konferens som ordnas av moskén i Bellevue som driv av Islamiska Sunnicentret Trossamfund (ISC). Shabaab är en organisation som terroriststämplats av USA på grund av de krigshandlingar man utför i Somalia. Ur min synpunkt är organisationen inte på något sätt en terroristorganisation utan en befrielserörelse med islamistisk agenda. Ingenting jag gillar, men det gör dem inte till terrorister.

Shabaab är en obehgalig organisation som gjort en del obehagliga och otrevliga saker i smband med kriget i Somalia. Men otrevlighet är faktiskt inte nog för att man ska kallas för terrorister. För då skulle alla krigförande parter vara terrorister, för alla parter som deltar i krig begår övergrepp någon gång, planerat, av misstag eller på nåt annat sätt. Och även om Shabaab anses vara en terroristorgansiation så gör det inte en person som kanske inte ens tillhör organsiationen och som utpekas som ”andlig ledare ” till terrorist.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements