Vapengömma har koppling till vänsterorganisation?

Enligt DN och Aftonbladet ska ett mindre vapenlager ha en koppling till en vänsterorganisation, Revolutionära Fronten (RF) liksom till misshandeln av Sverigedemokraternas partisekreterare Martin Kinnunen. En misshandel jag tidigare fördömt. Jag har också ifrågasatt den påstådda kopplingen till en vänsterorganisation då det inte kunnat uppvisas några belägg för att en sådan finns när det gäller fallet med misshandeln av Kinnunen och hans flickvän.

Inte heller framstår kopplingen mellan vapengömman och RF som helt självklar, artiklarna i DN och AB presenterar inga fakta som styrker denna tes. Om det är på det viset att mannen som innehar lägenheten kan knytas till en vänsterorgansiation så är det bara att fördöma det hela. Det finns ingen som helst aneldning för vänstern i Sverige att beväpna sig med skjutvapen (fast det rörde sig väl inte om det i detta fall?) eller knivar eller att använda våld i det politiska arbetet annat än i självförsvar mot våldsamma nazister. En som går närmare in på vad som faktiskt beslagtagits i lägenheten är Andrea Doria.

Den unge mannen med vapengömman greps i samband med ett knivdåd där en 31-åring knivhöggs i samband med ett gräl om klotter. Det är nog så allvarligt att någon blir knivhuggen utan att det för den skull måste finnas nåot allvarigare som palnerade politisk attentat bakom den unge mannens vapenarsenal. Att andra personer i lägenheten också grips är dessutom lite underligt. Bara för att man befinner sig eller har befunnit sig i den aktuella lägenheten innebär det ju inte att man per automatik har någon koppling till några verktyg/vapen i lägenheten.

Det hela kokar ner till en ren konspirationsteori från AB:s och DN:s sida. Utan några som helt belägg försöker man tillvita vänsterorganisationen RF för att ha planerat våldsdåd och att medlemmar i organisationen deltog i misshandeln av Kinnunen på nationaldagen. Och efterom faktiskt ingen vet om det finns en koppling till någon autonom organisation så är det inte heller något exempel på ett ökat våld från vänsterns sida. För vilka brott är det som Säpo egentligen har i sin statistik?

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Från Konfliktportalen.se: Jinge skriver En ovanligt GRISIG influensa, kamratwot skriver En chef är en chef är en chef, kimmuller skriver Dags att outa en varslande chef!, Krastavac skriver Skammen över att komma försent,

Blogged with the Flock Browser

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • TB

  Det första man möts av på revolutionära frontens hemsida under fliken ”Presentation” http://www.revfront.org/ är en bild av maskerade demonstranter.

  Längre ner under principförklaring kan man läsa:

  ”4) Revolutionära fronten erkänner alla kampmetoder och ser fredligt motstånd och revolutionärt våld som lika delar av den revolutionära klasskampen. Användandet av revolutionärt våld ser vi som en rent taktisk och politisk fråga och inte som en moralisk.”

  Våld utövas ofta med olika slag av vapen så att en organisation av denna typ skulle ha en vapengömma är på inget sätt ologiskt.

 • Anders_S

  TB: Du skriver självklarheter. När du gör det brukar jag inet ta med dina inlägg. Det blir liksom meningslösta. Ingen har sgat eller skrivit att det absolut inte kan var så. Men det finns inga belägg för att det skulle vara så. Det finns inte ens belägg för att lägenhetsinnehavaren ens skulle tillhöra organisationen i fråga.

  Jag har inga problem med våld ur rent principiell ståndpunkt. Det är en taktisk och politisk fråga. Våld är användbart i vissa lägen (när du kämpar mot en diktatur, när du försvarar dig mot våldsverkare osv). Det är en taktisk och politisk fråga när, om och hur man kan använda våld. (väldigt få politiska organisationer tycker annorlunda, de flesta är för våld i de lägen de bedömer är strategisk, taktiskt, eller politiskt riktiga och möjliga). Av taktiska och politiska skäl är våldsanvändning i dagens Sverige felaktigt som jag ser det. Andra kan göra andra bedömningar. Huruvida RF gör en annan bedömning än vad jag gör har varken du eller jag någon aning om TB. Citatet säger nämligen inget om det och inget annat på deras hemsida heller.

  Och sen om våld. Våld kan lika gärna utövas med nävarna. Jag skulle faktiskt tro att majoriteten av våld utförs med händer och fötter.

 • TB

  Våld som politiskt medel i en demokrati, det är det som är problemet, och det är det som är min hela poäng. Min tolkning är att RF är en organisation som huvudsakligen verkar i vårt land och därför kan jag inte dra någon annan slutsats än att man anser våldet som ett tillåtet medel även i demokratin Sverige.

  Sedan inte heller jag något att invända mot våld i de exempel du ger. Dock, risken även i dessa fall, är att våld föder våld, något som alltid måste beaktas.

 • Anders_S

  Citatet från RF är från ett principiellt ställningstagande. Alltså inte från en taktisk och politisk bedömning av läget i dagens Sverige. Därför kan man inte utifrån det dra sådana slutsatser som du gör. Men du kan ha rätt och du kan lika gärna ha fel.

  När det gäller att våld föder våld håller jag med om det. Därför ska våld användas extremt sparsamt och helst inte alls.

 • Cheezle

  Varför ska man hålla på och fördöma saker hit och dit? Om nån direkt frågar om jag tycker ditten eller datten är bra/dåligt – ja då svarar jag. Fattar inte poängen. Folk kan väl ta ställning själva mot eller för saker.

 • Erik

  Vad är det som ens säger att det var dessa två som knivhögg 31-åringen? /*Olämplig kommentarsdel, borttagen*/ #AS

 • Pingback: Trottens Betraktelser » Hur var det nu med den vänsterextrema vapengömman?()

 • UncleBob

  Nu har det återigen hänt: Revolutionskåta åsiktsfascister har misshandlat meningsmotståndare som tillhör Sd.
  Det var på nationaldagskvällen som Sverigedemokraternas pressekreterare Martin Kinnunen och hans flickvän blev misshandlade av ett större gäng vid spärrarna på Gullmarsplans tunnelbanestation.

  De fick motta sparkar när de låg ned och blev slagna med ett knogjärn. Två kvinnor i 20-årsåldern greps samma natt misstänkta för grov misshandel. Två veckor senare anhölls även en 21-årig kvinna.

  Mina värsta fördomar mot extremvänstern besannas när deras anonyma företrädare i mycket lama ordalag fördömer våldet och på något ställe försäger man sig och säger att det kanske inte var ”strategiskt riktigt” (men man måste ju förstå deras frustration över Sverigedemokraternas ökande folkliga stöd)

  Nu är vänsterns demokratiska förtroendekapital definitivt förbrukat och alla vet numera att dessa knogjärnstomtar har haft ett tyst stöd från den etablerade vänstern som trots officiellt avståndstagande fortsätter att urskulda våldet.

  ”Det som är typiskt för de politiska extremisterna är att de finns i en miljö där det finns en acceptans för politiskt motiverat våld”. Så skriver en chefsanalytiker på SÄPO.

  På kommunistiska bloggar och andra autonoma hemsidor pågår en febril aktivitet för att tona ner skadorna på vänsterns radikala image. För alla som objektivt läst om hur Kinnunen tidigare utsatts för andra attentat och hur han blivit hånad av vänstern för att ha ”iscensatt ett kidnappningsförsök” är det nu helt klart att hotbilden mot Sd-företrädare är högst verklig. En grupp vänsteraktivister har tydligt och konkret utsatt sina politiska motståndare för våld. Det är för helvete ett brott mot grundlagen!

  Detaljerna i polisutredningen är föga smickrande för vänsterns självbild:

  Vapengömmor, narkotikainnehav, fega förnekanden av medverkan, snatterier, våld mot tjänsteman och svåra mentala problem visar en bild av en vänster på dekis:
  En rörelse som kapitulerat för dårarna som i sin egen värld vet bättre vad folk vill ha än vad folk tillåts att tänka.

  ”Fascister” kallar jag sådant pack för. ”Åsiktsfascister, gatans parlament, kommunistlakejer och HALALTOMTAR: förenen eder!”

  Vem är verkligt förvånad?

  UncleBob