Är verkligen den ekonomiska krisen över?

På något sätt verkar det faktiskt inte så. Att börskurserna återhämtat sig tycks ha väldigt lite med den verkliga ekonomin att göra. Arbetslösheten minskar inte och vanligt folk får det inte bättre.

Krisen inom bilindustrin i världen fortsätter och slår förstås hårt mot Sverige där Saab Automobil antagligen kommer att läggas ner. Vilket innebär att nånstans mellan 4 000 och 15 000 jobb komemr att försvinna. Huvuddelen av dess jobb finns idag i västsverige. Spekulationskapitalismen ihop med nyliberala lösningar och den kris som detta kastat in världens ekonomi i, leder sålunda till avindustrialisering av Sverige med svåra följder för levnadsstandard och liv för vanligt folk. Det räcker med att titta på hur det är i delar av Storbritannien för att vi ska veta vad som väntar.

Men det är inte nog med bilindustrins kris. I spekulationsbubblans Dubai är hela det finansiella systemet på väg att krascha, något som igår fick världens börser att rasa. Ja, faktum är att hela landet är konkursfärdigt och behöver anstånd med betalningar. Ett nytt Island ser ut att vara på gång.

På nåt sätt tycker jag inte riktigt det känns som om krisen är riktigt över än.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements