Krigspresidenten får sitt fredspris

Det oerhört märkliga att Barack Obama fått Nobels fredspris innebär nu att Oslo vänds upp och ner på grund av säkerhetspådraget när Obama kommer dit för att ta emot fredspriset. Det är skandal och cynism i den högre skolan att en president som precis beslutat om upptrappning av kriget i Afghanistan får ett fredspris.

Att han är impopulär i världen som helhet bevisas av det faktum att säkerheten är så enorm. En populär makthavare behöver naturligtvis säkerhet, men knappast av de proportioner som US-amerikanska presidenter har. Det handlar om hundratals säkerhetsagenter av olika slag, från alla möjliga US-amerikanska underrättelse- och säkerhetstjänster. Att de i sig själv ställer till oreda har jag personligen erfarnhete av från Göteborg 2001, där US-amerikanska säkerhetsmän var huvudkällor till en mängd problemskapande rykten som spreds i staden.

Intressant?
Borgarmedia: SVD, DN,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements