Oskyldiga pojkar hotade

Det finns idioter överallt. Det är bara tråkigt när idioters ryktesspridning och hot ska få allvarliga konsekvenser för människors liv. De två sextonåringar som tidigare var anhållna för skyddande av brottsling är numera frisläppta och inte på något sätt misstänkta för inblandning i det tragiska mordet på Nancy Tavsan i Hjällbo. men genom att de hotats och genom att det sprids rykten om dem så har de nu fått skyddat boende. Så ska det inte vara i ett bra och riktigt samhälle. Det behövs skärpning från alla människor som lever i Hjällbo och även från andra om hoten nu skulle ha kommit från annat håll.

Nancy Tavsans familj verkar själva ha varit utsatta för alltför närgången nyfikenhet från journalister och likande. Något som de bett om att få slipap i ett öppet brev som publicerades i GP:

Vreden är nästan lika stor som sorgen. Det är svårt att acceptera att vårt samhälle, som upplevt flera liknande händelser, inte gjort något åt saken. Det hade inte behövt hända.

Det finns så mycket att säga om Nancy. Men vi väljer att inte göra det nu. Vi förstår intresset för omständigheterna kring mordet på Nancy – men med denna redogörelse hoppas vi bli lämnade ifred med vår sorg.

Om något nytt framkommer, och som vi önskar kommentera, så kommer vi att ta initiativ till att kontakta medierna.

Journalister kan uppenbarligen också vara idioter på sitt sätt. En darbbad familj ska inte behöva vädja om att få bli lämnade i fred. De ska lämnas i fred automatiskt om de inte själva söker uppmärksamhet.

Och till slut får vi väl också tänka på att det är mördaren som är den största idioten i samband med Hjällbomordet. Det är verkligen idiotiskt och meningslöst att slå ihjäl unga människor.

Intressant?
Borgarmedia: GP1, 2, 3, 4,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
 • Jo’El

  Det finns idioter överallt. För något år sedan var du ju några som bröt sig in hos en pedofil för att hämnas för att han fick för lågt straff för att han hade förgripit sig på deras dotter. De hällde ut brännbar vätska på spisen och tände på. Dock så låg mannens barn och sov på övervåningen varpå dessa föräldrar, i all sin yra om att ”göra gott för mänskligheten” bestämde sig för att ett ihjälbränt barn är en ok förlust för att hämnas ett våldtaget barn… Mabn kan tycka vad man vill om pedofilen som bodde i huset, men dessa föräldrar gick så långt at de hamnade väldigt mycket lägre på skalan över vidriga människor än vad pedofilen låg på i slutändan.

 • daniel

  Anders, jag läser i princip dagligen din blogg och gillar den. Dock förstår jag inte varför jag som boende i Hjällbo borde skärpa mig? 😉

  ”Det behövs skärpning från alla människor som lever i Hjällbo…”

  Ha d!

  • Anders_S

   daniel: Vad jag förstår kommer hoten från andra invånare i Hjällbo. Lite dåligt uttryckt av mig där alltså.

 • Cosmoskitten

  Även om pojkarna hade varit skyldiga till något, så vore det förkastligt att hota dem. De är omhändertagna, och det finns inget behov alls av ett privatiserat polis- och rättsväsende.