Rachel Corrie stoppat

Israel har stoppat (eller i alla fall så försöker man stoppa) det irländska fartyget Rachel Corrie och enligt en del uppgifter också bordat det. Återigen en olaglig piratakt av Israel alltså. Denna gång har Israel dock inte mördat några aktivister i rena avrättningar med skott mot huvudet. Utan denna gång tycks det ha gått lite lugnare till. Att Israel bordat fartyget förnekas dock av Israel och av andra uppgifter från aktivister ombord.

Men det hindrar inte att det faktum att Israel hindrar Rachel Corrie att nå fram till Gaza är en piratakt. För antingen har den skett på internationellt vatten eller så har den skett på Gazas vatten på vilket Israel inte borde ha någon som helst rätt at verka. Palestina är tänkt att vara en autonom och oberoende stat,  visserligen bestående av två delar, men är det knappast. I praktiken är det ingen stat, utan istället ett utomhusfängelse och ett uppsplittrat bantustanområde.

Utomhusfängelset Gaza, internt styrt av Hamas, men externt kontrollerat av Israel är den ena delen. Israel stänger in folk, håller dem fängslade och instängda och Hamas sköter ruljangsen inne i utomfängelset. Att försöka bryta människors nöd och brist på resurser i Gaza är en välgärning, en humanitär handling såväl som en politisk. Det är att försöka ge människovärdet tillbaka, att försöka möjliggöra ett normalt liv för folket i Gaza. Nåt som Israel inte har någon som helst rätt att förhindra. Det är människorna i Gaza som har rätt att bestämma vad som får komma in i Gaza. Inte Israel och inte Palestina.

Västbanken, uppsplittrad av israeliska vägar och bosättningar där palestinierna inte får åka eller vistas, delvis omgärdat av en mur som Israel byggt på Palestinas territorium. Kort sagt är det ett område som formellt ska kontrolleras av Fatah och Abbas, men i praktiken helt och hållet kontrolleras av Israel. Med ständiga trakasserier och övergrepp mot palestinierna.

Intressant?
Bloggat: Jinge, Motbilder, Scaber, Johannes,
Borgarmedia: DN, GP1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Elvis

  Vi lever i en mycket sjuk tid..Sen att kalla de terrorister bara för att de försöker försvara sitt lilla land som är kvar är också något väldigt sjukt.

  Israel tillsammans med USA är det absolut största terroristerna i världen /*faktauppgift utan källa, borttaget*/ #AS

 • Pingback: Vad kommer piraterna från Israel att göra? « Röda Berget()

 • Pingback: Båt mot Gaza()

 • Pingback: Avrättningar med fyra skott i huvudet : Motbilder()

 • Pingback: Jinge.se ¬ª Väljaropinionen en Mardröm()

 • Jon Dahlgren

  Definition av en terrorisr är en person (eller någon som är släkt, vän, granne eller har någon relation till denne) som inte gillar USA’s politik. En terrorist kan och bör genast avrättas oavsett var i världen denne befinner sig. Alternativt kan terroristen kipnappas och försök göras att ‘omskola’ denne på något av de otaliga tortyrläger som USA driver i egen regi runt i världen (Guantamo, Abu Graib etc) eller tillsammans med sina allierade i kampen mot terrorismen, demokratiska föredömen som Saudi Arabien, Egypten samt många många fler). Allra störst kämpen i denna kamp är Israel som lyckats förinta många terrorister, ja faktiskt har man snart lyckats förinta (förintelsen 2) hela det palistinska folket som alla är terrorister enligt definitionen ovan. Detta görs extra framgångsrikt i koncentrationslägret Gaza. Allt detta stöd till den demokratiskt vald apartheid regimen i Israel har belönat USA’s president med Nobels fredspris – en riktig hjälte!