Fräck rififikupp i en av min gamla arbetsplatser

På 1970-talet arbetade jag på en tapetfabrik i Högsbo Industriområde. Vi gjorde bilklädsel och plasttapeter för vanliga rum och för våtrum. Fabrikens ursprungliga namn var Galon och den låg från början i Gamlestaden men företaget flyttade till Högsbo på 1960-talet.  Ett namn som kanske är känt för de flesta i det här landet, för fabrikens varumärke har blivit beteckningen på en stor del av våra regnkläder och barns regnkläder. Galonkläder. När jag arbetade på fabriken så hette den Beckers-Galon och ingick i den stora färgkoncernen Beckers.

Numera är fabriken sen många år ombyggd till ett varuhus med det märkliga namnet 421. Där jag brukade stå och packa tapeter och bilklädsel för lastning så ligger numera kassorna i ICA-butiken och den genmgående gången utanför. Där mitt omklädningsrum låg ligger det nån butik.

Men nu har alltså någon gjort en imponerande och spektakulär kupp mot en butik i det aktuella köpcentrat. Man har gått in genom taket till butiken Bolagret och därefter öppnat butikens kassaskåp. För besväret fick man dock endast tag på 100 000 kronor. En klassisk rififikupp kan man säga.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements