Israelisk agent gripen i Polen

En israelisk agent som förmodligen deltog i mordet på en högt uppsatt palestinsk ledare i Dubai har gripits i Polen. Han har gripits för passförfalskning. Förmodligen arbetar mannen för Mossad, den enda av de tre israleiska underrättelse- och säkerhetstjänsterna som inte tycks ha varit inblandade i den blodiga och olagliga aktionen mot Ship to Gaza och Frihetsflottiljen. Istället har Mossad kritiserat just denna aktion. De som stod bakom underättelsearbetat i det fallet tycks istället ha varit den israeliska arméns underättelsetjänst Aman och den polisiära säkerhetstjänsten Shin Beth (Shabak).

Men ingen av de israelisk säkerhetstjänsterna kan sägas följa internationella lagar och överenskommelser. Inte heller följer man nationella lagar i olika länder när man utför mord och andra brutala handlingar i olika länder. Deras agerande på olika håll i världen visar hur liten respekt Israel har för lagar och regler och för resten av världen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements