Fördel alliansen igen

Opinionsundersökningarna duggar tätt. Det är obegripligt att tidningarna vill lägga ner så mycket pengar på oinionsundersökningar hela tiden. Men återigen så visar en undersökning att det är fördel för alliansen, fördel för de borgerliga högerpartierna och för den nedskärnings- och privatiseringspolitik de står för. Med ökad ojämlikhet och ökade klasskillnader. Nåt som inte är bra för samhället och dåligt för oss alla.

Den står ju iofs oppositionen för ungefär samma politik med privatiseringar och nyliberala förändringar i samhället. Kanske det är själva problemet. I brist på radikalt avgörande skillnader på de olika alternativens politik så blir person viktigare. Och Mona Sahlin såväl som Lars Ohly är svaga personligheter.

Socialdemokraterna backar och moderaterna ökar. Vänsterpartiet har kompromissat bort sig själva. Sverige är på väg att bli som kontinenten.

Intressant?
Bloggat: Peter Andersson, HBT-sossen, Kjellberg, Moberg, Krassman, Jinge,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Surgubben

  Lugn Svensson. Det är sisådär åtta – tio veckor till valet. Jag tror det var Göran Greider som sa att skillnaden vid valet blir 1,5 – 2% (jag tror han har rätt i det) så det hinner nog växla en åtta – tio gånger till.

  En notering som jag tycker är allvarlig är att 20% var ”osäkra”. Det är tredje största ”parti” och väcker hos mig misstanken att förtroendet för ”gammelpartierna” inte är så bra.

  Jag befarar att partierna lagt fokus i debatten på frågor som många känner är viktiga men inte de viktigaste.

 • Beholder

  Jag såg flera artiklar i dn svd och aftonbladet om att oecd tyckte svenskarna var bland de rikaste i europa.

 • Pingback: Jinge.se » Maud Olofsson, alltmer desperat!()

 • Lars

  Haha, kom igen Anders, ”nyliberala” förändringar? Är inte det att ta i litegrann?

 • @Johnny: ”Bättre att flytta till Singapore eller Kina.”

  Världens demokratiska föredömen… Trevlig resa! (Iofs, är det väl bara en tidsfråga innan vi är ”ikapp” på den fronten med den övervakningsiver som råder.)