Moderatpolitiker kan dömas till fängelse

Den tidigare överförmyndaren och moderatpolitikern i Öckerö kommun, Hans Taremark, har åtalats för grov trolöshet mot huvudman alternativt grovt tjänstefel. Det hela handlar om att han i samråd med två gode män lurat av en psykiskt funktionshindrad man dennes fastighet på Fotö. En fastighet taxerad till 1, 7 miljoner, värd 2,5 miljoner men såld för futtiga 246 700 kronor.

Den ene gode mannen var den funktionshindrades 58-årige bror, den andra var en 63-årig kvinna. Köparen av fastigheten var brodern, som länge varit god man åt den funktionshindrade mannen, kvinnan var tillfälligt förordnad som god man i samband med affären och var den som skrev på kontraktet för den förståndshandikappades räkning. Även kvinnan är åtalad.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements