Det räcker inte med ursäkter

Polisen i Göteborg har i samverkan med ökänt klantiga säkerhetspolisen (som minsann inte känner till US-amerikansk olaglig övervakning som till och med vilken Svensson som helst vet försiggår), vår meningslösa antiterroriststyrka Nationella Insatsstyrkan (det finns ju inga terrorister att ingripa mot och har aldrig funnits) och stridspittar inom göteborgspiketen har med gemensam brist på ansträngning och intelligens ställt till med ett av de värsta kaos som staden skådat sen Göteborg 2001 (polisen var inte direkt oskyldig då heller). Utländska säkerhetstjänster (läs US-amerikanska) och svenska MUST var inte oskyldiga då och är det säkerligen inte nu heller.

De beskrivna krafterna har i misslyckad samverkan fabricerat, hittat på (misstolkat?) något som lett dem till att begå en lång rad övergrep utöver att ha skrämt upp alla göteborgare och orsakat ekonomisk skada för företagen i Nordstan. Man har arresterat och förhört tioåringar, man har slagit och hotat tonåringar man har gripit vittnen och andra oskyldiga människor med hjälp av brutalt våld och tunga vapen. Dessutom har man i terronojans och islamofobins förvirring stormat en moské i Gårdsten och där stängt in 8 män. Helt oskyldiga de också förstås.

I ett sådant läge räcker det inte med ursäkter hit och dit. Ansvariga poliser för detta måste på något sätt stå till svars för övergrepp och de brott som förmodligen begåtts. Tyvärr utreds den svenska polisens misstänkta brott av den svenska polisen själva. Så jag har inte mycket hop att det kommer att ske. Det är hög tid att vi får en oberoende myndighet som utreder polisers misstänkta brott. För det är inte acceptabelt med polisiära övergrepp, det är inte acceptabelt att ingen får stå till svars för dem och inte acceptabelt att polisen utreder sig själva.

Intressant?
Bloggat: Scaber Nestor,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements