Ett typiskt svenskt mord – styckmord i Skara

I Skara har en 32-årig man mördat sin 40-åriga sambo.Förmodligen har han förberett att göra sig av med kroppen då den enligt uppgifter ska vara styckad. Men han ångrade sig och ringde istället till polisen.

Förutom själva styckningen är mordet ett ganska typiskt svenskt mord. Dvs en man påverkad av alkohol och/eller andra droger mördar en närstående, fru, sambo, kompis, vän etc. Ofta i någons hem. Det är så morden brukar se ut. Typiskt är också att den skyldige till mordet snabbt kunde gripas. Mer otypiskt vara det kanske att anmälde sig själv.

Med all sanolikhet är det rätt man som gripits och han kommer med all sannolikhet att dömas. Mordet kommer därmed i likhet med de allra flesta svenska mord att bli uppklarat. Förra året var det 93 fall av mord, dråp och vållande till annans död. Av dessa löstes 91 fall. (Källa: Brå) Mordet i Skara blir ett av detta års lösta fall.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

3 svar på “Ett typiskt svenskt mord – styckmord i Skara”

 1. Ursäkta men vad är meningen med detta inlägg från dig? Svenskhet? Att alla svenskar är patologiska drogmissbrukare som styckmördar familj och vänner. Vill du tävla med AB.?

  1. Joachim: Syftet är:
   1. Att peka på att de flesta mord begås mellan nära och kära och i hemmet.
   2. Att i stort sett alla mord i Sverige löses av polisen.
   3. Att morden i Sverige faktiskt inte är så många.
   4. Att tävla med GT.
   5. Att locka läsare.
   6. Att tjäna pengar genom att folk klickar på reklamen.
   7. Att dra bort läsare från högerextrema bloggar och sidor

 2. Tack för de fem första svaren. Tyvärr måste jag göra dig besviken när det gäller nummer sex och sju. Av princip klickar jag aldrig på banners. Jag läser enbart extrema bloggar om de så är höger, vänster, islamistiska eller bara handlar om någonting annat än religion och politik men ändå är extrema.

Kommentarer är stängda.