Säpos telefonavlyssning – av tvivelaktigt värde

Vi har för ett par veckor sen sett vad feltolkade telefonsamtal kan leda till i terrornojans spår. Falska varningar om bombhot, övergrepp mot oskyldiga människor, övergrepp mot barn, minskad handel och hysterisk uppskruvad ton i massmedia. Det som inträffade kring det icke-existerande bombhotet i Göteborg stämmer till eftertanke när det gäller telefonavslyssning.

Så man kan faktiskt fråga sig vilket värde Säpos avlyssning av de för terrorism misstänkta unga männen i Göteborg har. Jag ställer mig tveksam till om det har nåt värde överhuvudtaget. Det är samtidigt mycket tveksamt till att man ska kunna bli åtalad bara för att man har kontakt med al-Shabab eller för att man eventuellt, kanske, utifall, ska ha planerat att delta i nån militär operation i Somalia. För ingen av de unga männen i Göteborg är ju misstänkt för att ha förberett nåt attentat här hemma.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Sixten Andréasson

  Tveksam? – Det är ju alldeles åt helvete!
  Var det så att en av de med sin familj attackerade hade på telefon sagt att han hade sån jävla huvudvärk att det kändes som huvet skulle explodera. Vi vet inte för det är inte utrett.
  Egentligen borde det vara tvärtom att SÄPO kunde avlyssnas.
  Förut kunde man på radio avlyssna den lokala polisen.
  Men fram för tekniska möjligheter att avlyssna SÄPO. Såna nördar kommer att finnas – om de inte finns redan. de bör uppmuntras.
  Tillägg: snacka om Stasi – vi har redan passerat dem med åtskilliga hästlängder – och värre är tydligen på gång.

 • Vi kan väl ta det ett steg längre och konstatera att SÄPO har ett tvivelaktigt värde.

  • Anders_S

   Hampus: Javisst kan vi säga att Säpo har ett begränsat värde. De ställer antagligen tll mer problem än de löser.