I Göteborg behöver man skridskor

Snövädret har tydligen ställt till med trafikolyckor, oreda och förseningar över hela landet för både tåg och flyg. Så inte i Göteborg för här har det inte snöat nämnvärt. Däremot så gjorde tövädret i går att staden förvandlats till en enda stor isbana. Skridskor tycks därmed vara ett vettigt skodon om man ska ut. Och i brist på skridskor så rekommenderar jag broddar.

Själv har jag halkat två gånger och slagit mig på bägge höfterna. Just nu rör jag mig därför som en åldring och har ett enormt blåmärke inklusive två jack (hur det nu gick till) på ena höften och låret plus ett mindre på det andra låret.

Så använd broddar eller ta fram skridskorna om du bor i Göteborg och har tänkt dig att beträda stadens gator och trottoarer (förutom de eluppvärmda på Avenyn, där är det ju isfritt, torrt och fint).

Den långvariga kylan, den längsta så här tidigt sen 1875 i Göteborg, gör också att jag funderar på om vi denna vinter kommer att få se älven frysa till. I så fall första gången sen 1942. Det vore lite spännande.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Ja, fy faen när jag skulle ta ungarna till skolan på torsdagsmorgonen! Knöggliga vatten- och istäckta trottoarer, inte sällan med svag lutning mot vägbanan. Inte ett gruskorn så långt ögat nådde. Det var bland det jävligaste jag varit med om ifråga om halka, det vara bara rena flaxen att jag inte stod på näsan några gånger… Jag tror att jag måste gått ungefär dubbelt så långt som vanligt med alla glidningar åt olika håll.