Ghaddafi-regimen ger upp?

Vice utrikesminister Abdelati Laabidi från Ghaddafiregimen reser just nu runt i östra Medelhavsområdet och har bland annat besökt Grekland. Besök i Turkiet och Malta ska följa. Under hans besök har det framkommit att Ghaddafiregimen kan vara intresserade av att ge upp och gå med på en övergång till demokratiskt styre i landet. Enligt information i New York Times ska förslaget vara att Muammar Ghaddafi avgår direkt och att sönerna Sayf al-Islam och Saadi Khaddafi sköter övergången till demokrati.

Först uppfattade många att Laabidi i likhet med tidigare utrikesministern Moussa Koussa hoppade av men så var inte fallet utan resan till Grekland handlar alltså om ett diplomatiskt försök att lösa krisen i Libyen. Inte så att Ghaddafiregimen kanske ger upp, utan bara nästan.

Under tiden fortsätter inbördeskriget i Libyen mellan de militärt överlägsna Ghaddafistyrkorna och rebellerna i öster. Nu också med svenskt deltagande i form av 8 JAS-plan.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements