Få sörjer att en massmördare är död

Usama Bin Ladin är med all sannolikhet död. Mannen som uppges vara grundare till nätverket Al Qaida (om något sådant verkligen finns) med hjälp av USA sörjs av väldigt få och definitivt inte av mig. Inte heller av min kamrat Benny Åsman som skriver, den muslimskt motiverade terrorismen och fundamentalistisk islam ”legitimerar” alla de övergrepp som västvärldens makthavare begår:

Att Bin Ladin nu är död är bra. Men det ändrar inte det faktum att Georg W. Bushs och nu Barack Obamas ”krig mot terrorismen” varit och är en katastrof. Det är en politisk katastrof som i snart tio år gett legitimitet åt Bin Ladins lockrop om ett ”heligt krig” mot Satan. För varje drönare som mördade gäster och brudpar samlade till bröllop fann de islamska fundamentalisterna nya rekryter till en blind kamp mot de ”otrogna”.

För varje oskyldig sate som suttit inlåst i Guantanamo utan att åtalas, utan rätt till advokat, utan rätt att ta del av anklagelserna mot sig drog aningslösa unga män slutsatsen att endast den ultima uppoffringen i kampen mot ”väst” och dess bundsförvanter var bra nog.

Det verkliga ”kriget mot terrorismen” äger rum på en helt annan arena. På några månader har den arabiska revolutionen avslöjat den islamska fundamentalismen för vad den är – den västerländska imperialismens bundsförvant. Varje attentat, varje självmordsbombare stärker USAs och Europas möjligheter att legitimera det imperialistiska förtrycket av fattiga länder och stödet till härskare i Saudiarabien, via Bahrain till Algeriet och Marocko.

Sen är det faktiskt också så att vi inte kan veta när Bin Ladin faktiskt dödades, han kanske har varit död länge, men nu vill man att det ska vara offentligt. Om han dödades nu så undrar man ju hur han kunde hålla sig gömd i en pakistansk garnisonsstad som Abbottabad. En militärstad. Kanske skyddades han av Pakistans säkerhetstjänst ISS som ju är bevisat talibanvänlig trots att Pakistans militär och regim tar mot stöd från USA. Det finns som jag ser det mycket underligt i den här affären och sanningen tvivlar jag på att vi nånsin får veta.

Intressant?
Bloggat: Jerlerup, Jinge, Annarkia, Moberg, Krassman, Shora,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Anonym

    Usama bin Ladins påstådda ”död” stämmer inte, det är för mycket som inte stämmer för att det ska vara sant. Varför skedde begravningen så snabbt t ex? Var det ens han som begravdes? Var det ens någon som begravdes? Dessutom görs inte ett DNA-test på en ”kafferast”, det krävs minst 2-3 veckor innan det är klart. Nej, Usamas ”död” är fejk, inte ens bilderna var äkta, det här är bara ett sätt för USA att inte vilja erkänna sig besegrade. Dessutom har bin Ladin hållit sig gömd i så många år att han inte skulle låta sig fångas så lätt. Men OM han är död så dödade USA honom inte så värst långt efter den 11:e september-attacken 2001, att de plockar fram honom nu är i så fall intressant. Varför gör de det först NU?

  • Pingback: Hamas och Fatah försonas? | Jinge.se()