Alla bilbränder är inte ungdomsbråk

Det förekommer bilbränder lite titt som tätt. En del av dem är resultatet av anlagda bränder. I samband med försäkringsbedrägerier, hämnd, för att dölja brott eller så handlar det om ungdomsbråk. Det senare är inte den vanligaste orsaken vid bilbränder. Bilbränder är inte heller vanligare i storstädernas förorter än på småorter, men det uppmärksammas mer och därför tror vi gärna att det är så.

Ofta är det helt andra orsaker bakom bilbränder än ungdomsbråk. Det vanligaste är dock kanske inte att man eldar upp en flyktbil efter ett bankrån. Men även det förekommer, som exempelvis i Frölunda i går kväll där polisen efter ett rånförsök mot Swedbank på Frölunda Torg, hittade en brinnande bil vid Ruddalen. En bil man menar skulle kunna vara en flyktbil.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements