Hovrättsdom gällande mordet på Elin Krantz idag

Den man som misstänks ha mördat Elin Krantz och som också dömdes för det i tingsrätten, Ephrem Yohannes, ska idag få sin dom i hovrätten. Med all sannolikhet blir det fällande dom på någon av åtalspunkterna, mord och försök till grov våldtäkt. I tingsrätten dömdes han till 16 års fängelse vilket väl får anses vara ett rimligt straff i förhållande till svensk lagstiftning när det gäller mord. Han dömdes då inte för våldtäkt då man ansåg att det inte kunde anses vara bevisat. Åklagaren vill att han ska dömas till hårdares straff och försvarsadvokaten vill att släpps fri. Inga överraskningar där inte.

Uppdatering 11.38: Hovrätten dömde i likhet med tingsrätten till 16 års fängelse. En ganska rimlig dom som sagt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Anonym

  Det märkligaste av allt är att tidningarna inte namnger honom ens när han är dömd. Vaaad kan det bero på?

 • Anonym

  Extremt hårda straff för bagatellförseelser och bagatellartade påföljder för grova brott, det är svensk rättstillämpning idag. Det bestialiska mordet borde ge livstid, men båda rättsinstanserna finner så förmildrande omständigheter att de anser 18 år vara adekvat påföljd för mordet. På detta 2 års rabatt eftersom han också utfört en grov våldtäkt. Han kommer också att utvisas OM man hittar något land som vill ta emot honom efter att han avtjänat 66% av strafftiden, c:a 10 år.

  • Han fick 16 år. Jag tycker det var rimligt i förhållande till bevisläget och han är överhuvudtaget inte dömd för nån våldtäkt om jag förstått rätt. Bevisläget för det var för dåligt menade rätten.

   Han är US-amerikansk medborgare och kär väl flytta dit när han utvisas. För det lär ju bli dit. Han invandrade därifrån och han är medborgare där.