Slutet för Ghaddafi-regimen närmar sig

Det verkar som om slutet för Ghaddafiregimen närmar sig. Libyens legitima regering och deras trupper i västra Libyen har i praktiken omringat Tripoli. Trupper från bergen söder om Tripoli har intagit Zawiyah vid kusten väster om Tripoli och trupper från Misrata närmar sig Tripoli österifrån. Ghaddafi beräknas fly från Tripoli och man diskuterar evakuering av människor som vill lämna staden.

Det verkar nu som om Ghaddafi-regimens tid är utmätt. Det är å tiden. Ändå kan man inte säga att NATO var villiga hjälpare av Benghazi-regeringen. Man litar inte på dem och Benghazi-regeringen litar inte på NATO. Det har lett till att det varit svårt för regeringen I Benghazi att få tag på vapen. I väster har man dock kunnat få tag på mer vapen än i öster oh det har gett möjligheter till den offensiv som nu hotar Tripoli.

Intressant?
Bloggat: Jinge,
Läs mer: K & Å, Int. Viewpoint1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements