Polisutredning om Lundsberg nedlagd

Del 4 av 12 i serien Lundsberg

De polisutredningar som startats med anledning av rapporterade övergrepp och pennalism på överklasskolan Lundsberg har lagts ner i all fall utom ett. Främst beror de nedlagda utredningarna på att utpekade offer förnekar att de utsatts för övergrepp. Brott kan alltså inte påvisas. Det finns helt enkelt inget att utreda:

– Anledningen är att anmälaren har namngett två personer som skulle ha varit utsatta för misshandel med mera. Vid kontroll har dessa personer dementerat att de ska ha varit utsatta för brott. Därför finns inget mer att utreda, säger förundersökningsledare Leif Nyström till SVT om en av utredningarna.

Skolinspektionens utredning av skolan fortsätter dock.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Series Navigation<< Staten subventionerar överklasskolornaÅterigen – övergrepp på Lundsberg >>
Advertisements