Nej, han planerade nog faktiskt inte att mörda någon

En ung man skrev på Flashback att han tänkte mörda dagisbarn en förskola. Nog för att han inte verkar må särskilt bra alternativt inte ha alla hästar hemma men det finns gott om såna på Flashback. Grundläggande vid läsningen av många trådar på den sajten är att man kanske inte kan ta allt som sanning.

Naturligtvis kan inte polisen ignorera en person när den skriver något sådant som att han bär planer på att mörda barn. Men samtidigt är nog polisen medveten om att det handlar om en förvirrad människa som förmodligen inte alls planerat att döda någon. En människa som behövde hjälp och som först kudne få det när han hotade med drastiska åtgärder.

Fallet avslöjar mer om den bristande vården av psykiskt sjuka  och om samhällets inhumana attityder än om något annat.

Förresten, hos mig skulle polisen hitta ett 30-tal vassa knivar. Sånt är faktiskt inte ett bevis på nånting.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Lars Lundberg

  Skulle dom hitta en spruta med koncentrerat nikotin (dödlig dos) som polisen hittade hos mannen?

  • Jag vet inte riktig vad relevansen är i frågan. Men nej. De skulle däremot hitta andra gifter som lika bra skulle ta livet av vem som helst.

   • Markus Johansson

    En spruta med koncentrerat nikotin tyder väl ändå att det var mer än bara snack, även om det inte betyder att han faktiskt planerade att mörda någon.

    • Eller att han insåg att han var tvungen att verkligen få det att se ut så för att få den vård han ville ha. Eller så tänkte han mörda nån. Vi kan inte veta. Men jag tror faktiskt inte han verkligen tänkte mörda nån.