Åtal mot Strauss-Kahn i kopplerihärva

Den franske politikern och tidigare IMF-chefen Dominique Strauss-Kahn (DSK) var tidigare misstänkt för våldtäkt i USA. Åtalet lade dock ner då det inte gick att bevisa att ett övergrepp ägt rum. Samma sak med liknande misstankar i Frankrike. DSK avgick dock som IMF-chef. Nu blir Strauss-Kahn istället åtalad i Frankrike för inblandning i en kopplerihärva:

Dominique Strauss-Kahn, Internationella valutafondens (IMF) förre direktör, åtalades på måndagen misstänkt för inblandning i en fransk prostitutionshärva. Strauss-Kahn åtalas sedan han förhörts i den nordliga staden Lille.

I väntan på rättegång har Strauss-Kahn enligt åklagare släppts mot en borgen på nästan 900.000 svenska kronor. DSK förnekar brott.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements