Kortedaladådet: Misstänkta flyttas?

De 4 ungdomar som sitter häktade för misstankar om att vara skyldiga till den grova misshandeln på Kortedala Torg i Kortedala kan på fredag bli flyttade till annan plats. De förblir sannolikt häktade med slipper sitta på det mycket obehagliga och psykiskt nedbrytande ställe som häktet i Göteborg är. Istället kan de eventuellt flyttas och sitta häktade på Fagareds ungdomsfängelse. Ett klart lämpligare ställe för ungdomar än häktet i Göteborg. Om de nu verkligen blir omhäktade på fredag alltså.

Samtidigt kan man konstatera att det i minst två fall handlar om ungdomar som tycks ha rejäla familjeproblem. Polisen har efter ett par veckors häktning ännu inte lyckats komma i kontakt med deras familjer. Sådant säger end el om vilka villkor dessa pojkar växer upp under. Föräldrar som uppenbarligen inte bryr sig är inte det bästa sättet att växa upp på. Sådant bäddar för problem.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements