Kongress i framgångsrikt revolutionärt parti

Denna helg pågår en kongress i ett av Europas mest framgångsrika vänsterpartier. Ett revolutionärt parti som i det förra valet som det ställde upp tredubblade antalet förtroendevalda i parlamentet. Det handlar om danska Enhedslisten som ökade från 4 ledamöter i folketinget till 12 ledamöter i förra valet. På två år har man också fördubblat medlemsantalet och har numera mer än 8 000 medlemmar. Det betyder att den kongress som nu pågår är den största i Enhedslistens historia.

Det som diskuteras är ett organisatoriskt kortfristigt målsättningsdokument och om ett nytt principprogram ska tas fram. Motsättningar rör sig kring en mindre del av målsättningsdokumenet och hur man bör gå tillväga för att ändra ett program. Totalt finns det 100-talet ändringsförslag till målsättningsdokumentet så Enhedslisten är ett parti med engagerade medlemmar. Som vanligt kommer man också att välja valkandidater till nästa val och en ny styrelse.

Läs också: Enhedslisten – vilken typ av parti är det.

Intressant?
Läs mer: Flamman, Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements