Orimlig dom om lärarmisshandel

En lärare misshandlades av en elev. Tingsrätten i Gällivare tycker inte att läraren har rätt till skadestånd utan uttrycker att lärare, precis som poliser, måste tåla sånt här. Att det liksom ingår i en lärares jobb att kunna bli utsatt för våld. Det är ju helt orimligt. Att bli utsatt för våld kan inte ingå i en lärare arbete. Lärare kan istället jämföras med socialarbetare och jag känner till socialarbetare som i rätten tilldömts skadestånd för hotfulla telefonsamtal. Misshandel måste sägas vara lite värre.

Tingsrätten dömde förstås för brottet i sig, för bland annat misshandel och olaga hot, men tilldömde alltså inte läraren något skadestånd. Skadestånd i Sverige handlar i allmänhet inte om speciellt mycket pengar utan det handlar mer om hur man ser på frågorna. Det är markeringar helt enkelt.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Annarkia,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

4 svar på “Orimlig dom om lärarmisshandel”

  1. Vänta bara, redan har de första rösterna som meddelar att om lärare ska tåla misshandel, så får de följaktligen misshandla.  Då kommer domen att rivas upp, men inte förr.

  2. Man kan inte säga att lärarna behöver stå ut med samma grad av våld som poliser och ordningsvakter när de varken har utbildning eller utrustning för det. Skolan ska vara till för kunskap, och inte våld. Tycker du att lärare ska tåla våld? Jag gjorde en omröstning på plusett: http://www.plusett.nu/omrostning-1762/tycker-du-att-larare-ska-tala-vald

Kommentarer är stängda.