En av de största bokbloggarna

På grund av Hans Norebrinks bokrecensioner är min blogg sannolikt en av de bloggar i Sverige som har flest bokrecensioner av alla. Dessutom är det sannolikt den enda som helt domineras av fackböcker. Trots att min blogg har väldigt många bokrecensioner, fler än de flesta så kallade bokbloggar, är min blogg definitivt ingen bokblogg och jag deltar aldrig i olika jippon och andra saker som jag närmast betraktar om trams.

Naturligtvis är det inte trams när olika bokbloggar har en slags följetång som de kallar ”bokbloggsjerka” men jag finner verkligen ingen lusta att delta. Bara namnet avskräcker mig (jag vet inte vad jerka betyder, men misstänker att det är slags uppsvensk/östsvensk variant av jumpa, som i jumpa på isflak), men det verkliga skälet är naturligvtis att jag inte identifierar min blogg som en bokblogg. All heder åt de som skriver bokrecensioner och driver bokbloggar. Det är bra och vettigt, men inget jag gör.

Eftersom jag sett begreppet ”bokbloggsjerka” många gånger på knuff.se under ett antal månader tänkte jag dock att jag skulle kommentera det hela. Nu har jag gjort det. Kanske inte så positivt och kanske lite gnälligt, men faktum är att jag inte har något emot företeelsen även om det knappast berör mig trots att min blogg är en av de som har allra flest recensioner.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements