Kommunistiska Partiet – ett obehagligt parti

På en konferens anordnad Kommunistiska Partiets (KP, tidigare KPML(r))  höll deras partiledare Anders Karlsson ett inledningstal där han hyllade Nordkorea såväl som Syriens blodiga Assad-regim:

Världen har blivit homogent kapitalistisk, vilket sätter hård press på tappra socialistiska länder, som Kuba och Nordkorea. Men också på länder som vägrar att fullt ut gå i imperialismens ledband, som Syrien och Iran.

Man hyllar alltså ett land där vanlig folk svälter, Nordkorea, och jämför detta ruttna land med ett ganska bra land, om än inte ett demokratiskt land, Kuba. Jag är inte så förvånad över hyllningen till Kuba, den är fel, men inte på något sätt så osmaklig som hyllningen till Nordkoreas bisarra regim som är allt annat än socialistisk.

Hyllningen till den antiimperialistiska (med det menar KP uppenbarligen USA-fientliga) diktaturen Iran är osmaklig, men inte speciellt förvånande. Hyllningen till den blodiga diktaturen Syrien är inte bara osmaklig utan ett ett direkt hån mot alla de människor i den arabiska delen av världen som kämpat och kämpar för demokrati och de människor i Syrien som Assad-regimen slaktar grund av dessas protester mot diktaturen.

Förutom detta så hyllar KP också det mycket sekteristiska och extremt stalinistiska partiet KKE i Grekland.

Kommunistiska Partiet är sannerligen ett obehagligt och osmakligt parti med många obehagliga och osmakliga såväl som bisarra åsikter. Frågan är om man verkligen ska betrakta partiet som vänster.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Kan bara hålla med. Det här med ”solidaritet” och ”mänskliga värderingar” är bara en fasad hos dem som jag ser det. Tydligt är att dessa kommunister inte bryr sig särskilt mycket om det de kallar ”folket”. Men visst kan man väl kalla dem vänster om man kan kalla nazister höger..?

    • Ja, du har rätt, man kan kalla dem vänster. De kommer ju faktiskt från vänsterns traditioner. men som vänstermänniska blir jag verkligen upprörd när jag läser sån fruktansvärd skit som hans tal.

  • Torberg

    Nej. De kommer visserligen ursprungligen, för länge sedan, ur samma gamla ursprungliga marxistiska socialdemokrati som många vänsterrörelser gör. Men de är stalinister av extremaste sort. Det betyder en dubbelhet: KP kan i vissa lägen föra en linje i Sverige till vanliga människors försvar. Men om det handlar om fackföreningsfolk eller annat arbetarrörelsefolk utomlands i t ex Syrien, Iran och Nordkorea så står de på klassförtryckets och arbetarfiendernas sida. Helt öppet och brutalt. Där är de skamlöst kontrarevolutionära bakom Hokus-pokussnack om ”Antiimperialism”… Den som stöder regimer som förbjuder vanligt folk att organisera sej i Fack och Partier är inte vänster. Hur mycket de än kallar sej ”Kommunister” eller nåt annat. KP är inte vänster….

  • Jag godkänner länken denna gång, men vill ni ha en länk från mig får ni hädanefter länka till mig. Ser att Anders Kilner också skriver på den länkade bloggen. Har bör ju ha bra koll på KP.

  • Pingback: Assad mördar på - omvärlden ser på | Svensson()