Anti-rasistisk återvändsgränd

Rasismer i EuropaBoktips
Rasismer i Europa
Katarina Mattsson/Ingemar Lindberg (red)
Agora

Anti-rasistisk återvändsgränd

Kortantologin ”Rasismer i Europa – kontinuitet och förändring” kör på i de gamla vanliga vänsterakademiska hjulspåren. Allt blir rasism; kulturrasism, könsrasism, åldersrasism . Snart kommer väl klassrasism också. Till och med nation, nationalstat och gränser blir till rasism. Istället för ”rasism” som samlande ord föreslår jag ”olikvärdism” – tanken att människor INTE är lika värda. Till exempel i rasism, sexism och etnisk diskriminering. Sedan måste vänstern börja plugga lite Darwin och evolutionslära också. Tendensen att sluta sig samman i vi-dom-grupper är medfött allmänmänskligt – tyvärr.

Hans Norebrink

Läs mer: KB,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Köp boken hos Adlibris

Advertisements
  • Ingen recension av boken?

    • Uppenbarligen inte. Jag håller dessutom inte med Hans. Anser att rasism är ett bra begrepp som används på vissa begränsade fenomen, som rasism antisemitism och islamofobi. Åldersdiskriminering kallas just diskriminering och ojämlikhet mellan könen kallas ojämställdhet.