Tynneredsmordet: Flera lägenheter träffades av skott

I samband med att en man sköts ner vid Briljantgatans spårvagnshållplats i Tynnered träffades också ett antal lägenheter av skott. Minst en av lägenheterna är belägen så att den inte kan ha träffats av skott från mordplatsen. Polisens misstankar är därför att gärningsmännen sköt medan de avlägsnade sig på platsen med mc/moped.

Vid hållplatsen på Briljantgatan fanns en ung kvinna när mördarna anlände till platsen. av allt att döma blev hon ögonvittne till nerskjutningen. Hon var förvunnen från platsen och från den spårvagn hon chockats hjälpts in på efter skottlossningen när polisen anlände. Polisen vill gärna ha tag på henne. Lite längre från mordplatsen fanns ytterligare ett antal vittnen som polis hört.

Den mördade mannen är tidigare dömd för brott. Han dömdes sommaren 2009 till två och ett halvt års fängelse för att tillsammans med tre andra män ha rånat Västra Frölunda IF:s bingohall på Frölunda torg. Han skulle också snart ha blivit åtalad för grovt vapenbrott. För en skjutning utanför nattklubben Apartment på Teatergatan i centrala Göteborg i april i år.

Mannen hörde enligt uppgift till kretsarna runt Red & White Crew.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements