Åtal mot järnrörsdemokrater?

När sverigedemokraterna Kent Ekeroth, Christian Westling och Erik Almqvist plockar upp järnrör i akt och mening att ge sig på en försvarslös aspackad man så gör de sig sannolikt skyldiga till brott:

De sverigedemokratiska riksdagsmännen Erik Almqvist och Kent Ekeroth kan åtalas för att ha beväpnat sig med järnrör. ”Det kan vara att bedöma som förberedelse till misshandel, eller förberedelse till grov misshandel”, säger Malin Palmgren, vice chefsåklagare till Expo Idag.
[…]

Malin Palmgren säger till Expo Idag att hon inte studerat Expressens film tillräckligt noga för att bedöma om det är sannolikt att sverigedemokraterna åtalas för sina handlingar. Hon säger dock att det är teoretiskt möjligt och brottet som sverigedemokraterna kan ha gjort sig skyldiga till faller under allmänt åtal, vilket innebär att vilken polis eller åklagare som helst kan inleda en förundersökning. För Ekeroth och Almqvist finns det dock en skillnad eftersom de är riksdagsmän.

– När det gäller brott av riksdagsledamöter så utreds det av riksenheten för polismål. En vanlig åklagare kan inte driva ett mål mot riksdagsmän utan det är särskilda åklagare som är utsedda för det, berättar Palmgren.

Jag är helt säker på att om jag eller nån annan vänsteraktivist plockat upp järnrör på det sätt som de tre sverigedemokraterna gjort så hade det lett till åtal. Därför tycker jag det vore mycket underligt och en felaktigt särbehandling av rasister och fascister om de inte åtalas.

Fast en del i järnrörspartiet tycker att järnrörsgängets agerande var bra.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Copyriot, Opassande, IRM,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements