Skottlossning vid rån i Täby

Vid ett rån mot Handelsbanken i Näsbypark, Täby sköt rånarna mot polisen i samband med den efterföljande polisjakten. Polisen uppger att rånarna körde in i banken med bil. Enligt bankens presschef så ska de inte ha kommit över några pengar. Rånarna sköt vid två tillfällen mot polisen:

De två personerna försvann från banken i ett stulet fordon. De upptäcktes senare av polisen och öppnade då eld.

– De har skjutit mot polis vid två tillfällen, säger Lars Byström.

Skottlossningen skedde på E18 i höjd med Stäket och Kungsängen. Polisen besvarade elden. Gärningsmännen var beväpnade med automatvapen. En polisbil träffades uppger TT.

Enligt polisen övergavs flyktbilen – en mörk Audi – av rånarna i ett skogsparti i Bro i närheten av Kungsängen. De misstänkta gärningsmännen fortsatte till fots och två har nu alltså gripits. Polisen fortsätter leta i området med bland annat helikopter och hundpatruller.

Två rånare har gripits av polisen. Gripandet skedde i Kungsängen. Den en av de gripna är 35 år gammal och den andre är 24 år gammal. 35-åringen är sannolikt Mårten Tammiharju som i media uppges ha kopplingar till det kriminella nätverket Fucked for Life (FFL, om nu nätverket fortfarande finns).

Mårten Tammiharju rymde år 2004 från  Norrtäljeanstalten tillsammans med Peter Bottany och Tony Palmroth. Han greps efter några dygn strax utanför Huskvarna. Efter avtjänat straff blev Tammiharju på nytt häktad, detta efter att ha gripits vid en polisinsats i Mjölby den 4 augusti 2008. Förutom Tammiharju greps då även en annan återfallsförbrytare, Billy Rieloff som ingick i den så kallade Södertäljeligan. Även vid tidigare tillfällen har Mårten Tammiharju varit inblandad i skottlossning mot polisen. Han är tidigare dömd för en förskräcklig massa brott, stöld, rån, narkotikabrott, vapenbrott, rattfylleri, olovlig körning med mer.

En som helt säkert haft eller har kopplingar till FFL är den likaledes 35-årige Daniel Maiorana som två gånger rymde år 2004, den ena gången från Hall tillsammans med Tony Olsson, en av polismördarna från Malexander och den andra gången från Kumla ihop med Billy Rieloff. Redan 2002 hade han rymt första gången. Den rymningen slutade med att han blev skjuten av polisen i samband med gripandet på Odengatan 104 i Stockholm. Daniel Maiorana tycks även ha hunnit med andra typer av rån.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements