USA – våldsamt land med många vapen

Orsaken till attacken mot Boston Marathon finns främst att söka i USA. Ett land där beväpning glorifieras, där vapen som inte är jaktvapen på vissa håll är var mans egendom. Ett våldsamt land med mycket hög brottslighet för att vara ett rikt västland. Ett land med stora klyftor, enorma klasskillnader och orättvisor.

Bröderna Tsarnajevderas hat och våld är en produkt av USA parat med ett ursprung i Kazakstan, parta med en förvirrad islamistiskt inspirerad världsbild. Två världsbilder som präglas av god och ond och liknande uppdelningar skapade bröderna Tsarnajev och deras bombattentat i Boston.

Nu har en liknande händelse återigen skett i USA. Denna gången användes inte en bomb, utan skjutvapen. Något som det finns alltför många av i USA. Två eller tre personer sköt mot en folkmassa som samlats för att titta på en parad. I New Orleans. 19 personer skadades. Det är naturligtvis en händelse vars förklaringar står att finna i det US-amerikanska samhället och det är lika mycket ett terrordåd som bröderna Tsarnajevs bombdåd.

Det är nåt sjukt i det US-amerikanska samhället. Våldet är ständigt närvarande och det är inte sunt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements