Ingen vet om du har en dator eller inte

De flesta har en dator. Det finns dock ingen som vet om man har en dator eller inte. Inget register. Det finns inte på TV-apparater heller. De allra flesta betalar dock sin TV-avgift då den upplevs som legitim. Ett sätt att betala för public service-TV. Men om alla med dator ska betala avgift kommer inte avgiften att upplevas som legitim. Konsekvensen blir säkert att färre av de som idag betalar avgift för sin TV kommer att göra det i fortsättningen.

Problemet ska dock inte överdrivas. De flesta som har en dator har också en TV. De flesta betalar redan TV-avgiften. Det innebär att man inte behöver betala mer. Ingen separat betalning för datorn, plattan eller mobilen alltså.

De som inte har TV, utan bara en dator kommer säkerligen inte att betala i nån större utsträckning. De flesta av dem sitter säkert på nåt större nätverk med fast uppkoppling via kabel och det går knappast att hitta alla med en dator men ingen TV på ett sånt nätverk. Alltså kan de lugnt fortsätta att inte betala.

Att betala TV-avgiften via skattsedeln tycker jag låter som en rimlig lösning på problemen som uppstått i samband med den tekniska utvecklingen. Liksom att lägga ner Radiotjänst och all jakt på TV- och datorinnehavare.

Intressant?
Media: SR1, 2, 3, AB,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Hakan Andersson

  Konsekvensen blir att jag får sälja mina PC-ar, dumpa min boxade Amiga 1000 och bjuda ut min boxade C64 i originalkartong om jag ska komma undan tvångsskatten. Välkommen du sköna analoga värld! Vi har alla i ett enda slag skickats tillbaka till 1800-talet. Fantastiskt!

  • Nej, det behöver du inte. Dumheter. Du behöver bara inte betala. Amigan eller C64:an är heller inte att betrakta som TV-mottagare. Antagligen har du dessutom redan en TV och då finns det inget problem alls.

   • Hoppalez

    Nej det finns inget problem, satte nyss in ett SVT-filter i huvudet, f.r.o.m nu så finns inte SVT eller ”Radiotjänst” för mig längre eftersom de inte är seriösa!
    .
    De kan inte ringa mig, då de inte har mitt hemliga nummer och jag öppnar aldrig dörren om någon bara ringer på ringklockan..Post som det står ”Radiotjänst” på kommer inte heller att synas längre. Inget problem alls faktiskt,
    Gäller bara att fatta rätt beslut..

    • Jag vet inte riktigt vad SVT har med saken att göra. De bestämmer inte över det här. De får bara pengar.

     • Hoppalez

      SVT är de som _inte_ producerar den opartiska public service som Radiotjänst vill ha licenspengar för…

      SVT är de som misslyckas med sitt uppdrag, de som inte tillhandahåller det som deras sändningstillstånd kräver av dem att göra..

      Som enligt dem själva: ”ska utöva sändningsrätten opartiskt och sakligt samt med beaktande av att en vidsträckt yttrande- och informationsfrihet ska råda”.

     • Men det har ju inte med avgiften att göra. Alltså off-topic. Ingen mer diskussion om det kommer att tillåtas. Oavsett hur vi finansierar Public Service så kan man diskutera de sakerna.

     • Ok. Det framgick inte att det var det du menade.

 • Pingback: SVT är inte längre ett val att betala för | signerat || kjellberg()