40-tal döda i terrordåd i Kenya

Ett 15-tal män som uppges komma från organisationen al-Shabaab tog sig in i ett köpcentrum för rika i Nairobi i Kenya. Där började de skjuta mot folk och slänga handgranater. Det verkar enligt uppgifter i media som om de inriktat  sig specifikt på människor som inte var kenyaner och skonat personer som är muslimer. Hittills har 39 döda och 150 skadade konstaterats. Siffrorna kommer med all sannolikhet att stiga. Den beväpnade gruppen har förskansat sig i en del av köpcentret så situationen har inte lösts ännu. Sett till utförande liknar det hela en US-amerikansk masskjutning. Förutom att det inte är en ensam skytt utan fler.

Syftet med attacken verkar ärligt sagt något oklar. Det verkar ju inte direkt finnas något att vinna på att agera på det vis man gjort. Att enbart skrämma och mörda folk har ju inte direkt nån effekt på situationen i Somalia, om det nu var medlemmar i al-Shabaab som utförde dådet. Vilket ju verkar sannolikt om det nu är som media rapporterar, att al-Shabaab tagit på sig dådet. Iofs betyder inte det att det verkligen är så. Varken att al-Shabaab faktiskt tagit på sig dådet, eller att de utfört det även om de tagit på sig dådet. Den enda förklaring till aktionen om det nu är al-Shabaab som utfört dådet är nån from av hämnd för Kenya inblanding i den somaliska konflikten.

Om det istället handlar om några galna kenyaner så har det knappast nån större effekt i det kenyanska samhället heller.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

PS. 17:30 Cirka 60 döda har man nu räknat in.

3 svar på “40-tal döda i terrordåd i Kenya”

  1. Det sker flera liknande terrordåd dagligen runt om i världen, där det dödas betydligt fler personer (senast 25 personer i Pakistan idag). Det är ju intressant att fundera varför just detta terrordåd får så stor uppmärksamhet?

    1. Så är det. Faktisk även idag i Pakistan. Detta får naturligtvis uppmärksamhet för att det drabbat rika vita människor.

      Jag skrev främst för att rasister inte ska vara de enda som kommenterar och får länkar från media.

  2. Det är fredens religion som är bakom även detta terrordåd. Någonting är fel med denna religion.

Kommentarer är stängda.