Bokmässan

Idag är det första dagen bokmässan i Göteborg. MIn vana trogen ska jag förstås gå dit idag. Det är alltid lite mindre folk på torsdagen än de andra dagarna. Mindre trångt och varmt. Framförallt på förmiddagen. Då kan man skapa en allmän bild av läget på mässan och bokfronten. Prata med bekanta och vänner bland utställare. Om de kommit tid så tidigt. Senare på dagen är det så många där. Mindre tid för prat och socialt umgänge. Några böcker kan jag säkert också plocka upp.

Seminarier kommer jag inte in på även om jag med mitt presskort kommer in gratis under en dag. Man kan nämligen inte ackreditera sig själv. Så även om jag driver en av Sveriges största bokbloggar och en av Göteborgs största nyhetssajter och har presskort på grund av det så vill inte Bokmässan acceptera det. De hänger inte med helt enkelt.

Men monterprogrammen kan jag dock gå på. Lyssna på författare och andra. Martin Schibby och Johan Persson talar vid flera tillfällen under dan. Men misstänker att det kommer att vara väldigt mycket folk på deras grejer så jag kanske undviker de programpunkterna på grund av det. Några programpunkter om romer tänker jag besöka liksom kanske nåt om Island och Grekland. Kanske också nåt om intolerans och rasism.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements