Åtal mot nätpedofil

En nu 45-årig man från Mölndal utanför Göteborg som nätet uppträtt som en yngre person och som fått unga flickor att posera sexuellt framför webbkameran har åtalats för grovt utnyttjande av barn för sexuell posering samt i ett fall för våldtäkt.

Mannen som också varit dörrvakt, elitidrottare i en kampsport och ungdomstränare har haft kontakt med ett tjugotal flickor runtomkring i Sverige, de allra flesta 13 till 14 år, men några 11 eller 12 år gamla. Rättegången berör 24 fall varav ett ärende gäller en pojke. Våldtäktsåtalet gäller en 14-årig flicka som mannen flera gånger haft sex med. Eftersom det handlar om en så ung flicka är det att anse som våldtäkt enligt lagstiftningen.

I ett fall, med en 13-årig flicka i Kumla, kan mannens agerande eventuellt ha lett till att flickan begått självmord. Det var denna flickas självmord som ledde till att mannen avslöjades. Han åtalas inte för att ha orsakat självmordet då det helt enkelt inte går att bevisa.

Det är bara att hoppas att denna rättegång inte går lika illa som rättegången om gruppvåldtäkten av en 15-årig flicka i Tensta.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements