Att strida i Syrien är inte terrorism

Att strida i Syrien handlar om att vilja befria ett land från en diktator. Det är inte terrorism. Det spelar för den sakens skull ingen roll vad den stridande personen har för bevekelsegrund. Oavsett om personen vill göra Syrien till en islamisk stat eller till en sekulär demokrati handlar det om verksamhet som inte borde vara terrorstämplad.

När en skadad norrman kommer hem till Norge efter att ha stridit i Syrien är det därför helt orimligt att personen ifråga grips för terrorbrott.  Om personen begått krigsbrott ska det hela naturligtvis utredas, men det är en helt annan sak. Krig är det och i krig begås ofta brott. Men terrorism är det inte. Oavsett det faktum att den person som nu gripits i Norge verkar ha stött och eventuellt fortfarande stöder en islamistisk organisation.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements