Feg media ljuger om nazistvåldet i Malmö

Det mesta tyder på att ett antal knivbeväpnade nazister kom till Möllevången i Malmö i syfte att attackera vänsterfolk, feminister och invandrare. Attacken kan ha haft ett samband med den feministiska manifestation som precis avslutats men måste inte ha det. Det spelar i sammanhanget ingen roll vem som slog första slaget eller om någon rev ner klistermärken eller inte. Nazisterna kom till platsen beväpnade och sannolikt med ett syfte.

Det handlar inte om ett slagsmål mellan vänster och höger på det sätt polisen och en del gammelmedia försöker framställa det. Det handlar om att nazister överföll människor med kniv.  Det handlar om att nazister försökte mörda människor. Att människor som någon försöker mörda försvarar sig och får hjälp av andra att försvara sig är rimligt, det är lagligt och det är rätt. Att beskriva sådant som ett gängslagsmål är fegt, felaktigt och lögnaktigt.

Media borde istället ta ställning mot nazistiskt och högerextremt våld som i stort sett varje år leder till dödade människor. Vänstern i Sverige mördar inte människor, försöker inte ens mörda människor. Högerextremister mördar människor varje år och det har just i år blivit mycket värre. Ingen mördad ännu, men fortsätter det som det börjat i år dröjer det inte länge förrän nazister lyckats mörda några. Allt medan säkerhetspolisen (Säpo) står bredvid och tittar på, allt medan den vanliga polisen säger att det är gängbråk mellan höger och vänster och allt samtidigt som media vägrar ta ställning mot högerextremism och mördande våld. Som drabbar invandrare, homosexuella, feminister och vänsteraktivister.

Vill inte Säpo skydda oss, underlåter polisen att skydda oss så måste vi skydda oss själva. Då måste vi själva använda våld i självförsvar. Så borde det inte. Säpo borde ta det högerextrema våldet på allvar. Polisen borde sluta snacka skit. Media bord sluta vara så fega och i parktiken ta ställning för högerextremt våld och rasism istället för det rimligt, vettiga, riktiga. Mot rasism, nazism, fascism och högerextremt våld. För demokrati och mänskliga rättigheter.

Säpos vidriga inställning och nonchalans kan illustreras med följadne ord som en vän skrev på facebook:

Nazisten Andreas Carlsson med och överföll bl.a min vän Showan med vapen. Showan ligger nu i koma. Andreas hade precis kommit hem från Ukraina där han frotterat sig med likasinnade. Förra veckan kommenterade Ahn-Za Hagström på SÄPO faktumet att nazister från Sverige åker till Ukraina med ”Vi ser ingen ökad avsikt eller förmåga att begå politiskt motiverade brott när de kommer hem.”

Det intressanta är att när samme Showan och jag varit i Egypten för att försöka hjälpa till i kampen mot diktaturen där så var SÄPO däremot mycket nyfikna och oroliga över Showans resa och vad han gjorde där. (Det här är fö bara en del av hur vidrigt polisen har betett sig kring det här.)

Intressant?
Mer: SVD, Röda Malmö, Wisti,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • psrab

  ”Kvällsposten kan i dag avslöja att Malmöpolisens utredning, enligt flera oberoende källor, ger en annan bild av händelseförloppet än den som hittills rapporterats. Enligt vittnen på platsen ska en grupp på 15-30 demonstranter ha jagat och attackerat nazisterna, som då svarade med att gå till attack med knivar.”

  • Och? Det förändrar ingenting. Folk har självklart rätt försvara sig mot nazister och jag bort dem. Speciellt mot folk som just angripit människor med kniv. Folk som just försökt mörda folk. Ingen har ifrågasatt den uppgiften som KVP nu skriver om.

   Fyra nazister är misstänkta för mordförsök. Fyra feminister/vänsteraktivister är skadade. Varav en allvarligt. På grund av att nazister anföll med knivar. Att folk sen jagade nazisterna är lagligt, rimligt, vettigt och bra.

   • Svensson2006

    Fast här verkar det väl snarare som att nazisterna är de som tvingats försvara sig? 15-30 vänsteraktivister jagar 4 nassar, en av dessa trillar i gatan, och då drar övriga kniv för att försvara honom.
    Möjligt att de använt mer våld än nöden krävde, det får åklagare/domstol ta ställning till. Men vem som stod för attacken verkar tämligen klart.

    • Ointressant. Det är olagligt att bära kniv och det är inte okej att försök mörda folk bara för att man blir bortkörd från ett ställe där man inte är önskvärd. Bara nazister är misstänkta för brott. Inga andra.

     Dessutom säger personer på plats att beskrivningen i KVP är felaktig. Utan att det hela börjar med att nazister angriper. Vilket som sagt egentligen är helt ointressant. Nazisterna gick beväpnade till ett område/demonstration där de visste att de kunde angripa folk alternativt visste att de inte var välkomna.

     För du menar väl inte att Jara och Zethraeus gjorde rätt när de sköt mot en restaurang bara för att de blev bortkörda?

 • Pingback: Olika sorters våld | PEPPRAT RÖDGRÖNT()