Malmö: Nazister gick till angrepp

Möllevången i Malmö angreps flera personer under natten till idag av vad jag förstår var knivbeväpnade nazister. En av de angripna ska vara en av initiativtagarna till Fotbollssupportrar mot homofobi, Showan Shattak. Ett stort slagsmål ska därefter ha utbrutit. En person har fått livshotande skador, de tre andra skadade allvarliga men inte livshotande skador. Läget för mannen med livshotande skador har dock stabiliserat sig så han riskerar inte längre att dö. Två personer (enligt uppgift två organiserade nazister) är anhållna som misstänkta för mordförsök.

Det inträffade visar återigen vilka det är som sprider våld och död runtomkring sig. nazister och högerextremister. De får luft under vingarna när rasister, fascister och högerpopulister får maktpositioner som i Ukraina och parlamentsplatser som i Sverige och många andra länder.

Nazist- och rasistvåld är ett stort problem. Våld från vänstern är det inte.

Manifestation mot rasism, nazism och högerextremt våld. Kl. 15:00 Möllevångstorget Malmö. Också i Göteborg: 16:00 på Järntorget. Stockholm: Kl 18:00 La Mano.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Pingback: Dags för SÄPO att sluta ignorera nassarna | Röda Berget()

  • KerstinB

    Det rör sig uppenbarligen om samma gruppering av nazister som även tidigare utfört våldshandlingar. Det är också denna grupp som skickat folk till Ukraina. Grundproblemet är att SÄPO inte gör sitt jobb, och det har de aldrig gjort.

  • Vi får väl se när uppståndelsen lagt sig. Det finns uppgifter om att det kanske inte är så som gammelmedia och Svensson vill få det till. Frågan är, som alltid, vilka man i akuta situationer ska lita på som sanningsvittnen. De inblandades uppgifter bör av naturen ses på med skepsism.

    • Jag baserar mig inte på gammelmedia. Jag skrev långt innan de visste vad som hänt. Jag har information från folk på plats. Det betyder inte att de har tätt i alal detaljer, men det är solklart att nazisterna var beväpnade och att de överföll folk. Det där med klistermärkena är inget som jag hört, men det förändrar i sak ingenting. Inte ens om en av de som blev knivhuggna slog till första innebär det nån skillnad i sak i detta fall.