Norrköpingsmord: Två döda, sex skadade, fyra gripna

Vid en skottlossning i stadsdelen Hageby i Norrköping dödades två personer och ytterligare minst 6 skadades. Det handlar om skottskador såväl som skärskador samt skador efter slag med tillhyggen av olika sort. Skottlossningen och bråket mellan ett stort antal personer skedde i går (måndag) kväll. De dödade är i 40-årsåldern och de skadade mellan 25 och 40. Allt tyder på en uppgörelse mellan kriminella. Förutom en sak. Att fyra personer redan gripits. Sådant tyder på en uppgörelse mellan personer som är nära anhöriga. När det handlar om uppgörelser mellan kriminella brukar det sällan gripas någon så snabbt.

De fyra gripna är misstänkta för mord och mordförsök. Nån eller några av dem kan vara anhållna, men polisen är knapphändig med uppgifter. Det enda polisen har gått ut med är att det hela inte är kopplat till de slagsmål och bråk mellan olika kriminella grupperingar som skett i Linköping under senare tid. Enligt vissa uppgifter, delvis från polisen i Södertälje, finns dock en koppling till Södertälje, något som kan tyda på en uppgörelse bland kriminella med kopplingar till Södertäljenätverket och/eller fiender till dem. Men dessa uppgifter bekräftas inte av polisen i Norrköping.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Ps. 13:45. Det har visat sig att det hela handlar om en släktfejd som fått osedvanligt allvarliga konsekvenser. Fem personer är nu anhållna som misstänkta för delaktighet i morden.

Advertisements