Privata internatskolorna förlorar bidrag

Det finns tre privata internatskolor i Sverige som haft mer bidrag från staten än andra svenska skolor. Det är de två överklassreservaten Lundsberg och Sigtuna samt Grennaskolan. Nu är det slut med det förfarandet. Den svenska regeringen har bestämt att de tre skolorna ska behandlas som vilken privatskola som helst. De tre skolorna ska istället omfattas av samma regler som gäller alla andra privatskolor (ofta kallade friskolor) i Sverige.

Regeringens beslut är bra, men naturligtvis borde möjligheten för företag som drivs med vinst som huvudsakligt syfte inte ha rätt att driva skolor. De tre aktuella skolorna drivs dock inte av sådana företag. Så det behövs fler förändringar när det gäller Sveriges privatskolor. Skolor som drivs av företag med vinst som viktigaste drivkraft borde inte vara tillåtna.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements