Reinfeldts terrortankar helt orimliga

Reinfeldt funderar på om det det ska bli förbjudet att strida med terrorstämplade organisationer. Förslaget kommer som ett brev på posten efter en lång rad artiklar om svenskar som strider för islamisterna i IS. Det är naturligtvis problematiskt med IS och att det finns folk i Sverige som sympatiserar med dem. Lika problematiskt som att det finns folk i Sverige som sympatiserar med Svenskarnas Parti (SVP). IS och SVP är bara två sidor av samma sak, fascismen.

Vilka organisationer som blir terrorstämplade bestäms idag inte utifrån hur de strider, om de mördar oskyldiga eller inte. Om de ägnar sig åt terrordåd eller inte. Istället bestäms det utifrån politiska kriterier. De som USA inte gilla blir terrorstämplade och de som USA gillar blir det inte. Så en lagstiftning enligt Reinfeldts modell riskerar bli så som Erik Helgeson beskriver det i Internationalen:

Med Reinfeldts kommande lagförslag skulle det alltså kunna bli kriminaliserat för kristna, yezidiska och/eller kurdiska exilirakier i Sverige att nu åka ner som fältsjukvårdare till något av de PKK-affilierade peshmergaförbanden (YPG, HPG etc.) som kämpar för att stoppa IS framfart och massakrer i området. Den sekulära kurdiska vänstergerillan är ju terrorklassad.

Det skulle ha varit förbjudet för exilpalestinier på besök hos släktingar i Gaza att ta till vapen med PFLP när Israel, efter flera veckors flygbombningar, invaderade området med marktrupper. Det sekulära palestinska vänsterpartiet är ju också terrorstämplat.

Däremot skulle det fortfarande inte vara förbjudet för svenska nazister att delta som krypskyttar i fascistiska miliser i Ukraina, eller för svenska medborgare att försörja sig som legosoldater eller militära experter åt allsköns diktatorer och krigsherrar i Afrika och Mellanöstern (exempelvis ta lukrativa jobb hos den saudiska regimen). Det skulle fortfarande vara lagligt att svenska medborgare tjänstgör som soldater i ockuperade områden och försvarar illegala israeliska bosättningar från protesterande fördrivna.

Det är naturligtvis inte rimligt. Reinfeldts eventuella förslag till lagstiftning kan helt enkelt inte bli acceptabelt. Inte rimligt. Inte vettigt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements